Kaltinimai dėl avarijos – ne tam asmeniui

Po tragiškos avarijos Karaliaus Mindaugo prospekte metus truko ikiteisminis tyrimas, dar metus vyko teismo procesas, tačiau dabar beveik nelieka abejonių, kad kaltinimai dėl avarijos pareikšti ne tam asmeniui. "Daugiau krypsta į tai, kad įtarimai bus pareikšti kitam asmeniui", – patvirtino Kauno apylinkės prokuratūros prokuroras Mindaugas Šukys.

Abejonės neslopo

Teisiamųjų suole 23 metų Darius Vilūnas savo kaltę pripažino iš dalies. Tačiau nuo pat šios bylos nagrinėjimo teisme pradžios tįso abejonių dėl kaltinamojo šleifas. Į posėdžius kviečiami liudytojai visai kitaip apibūdindavo vairuotoją, po tragedijos išlipusį ir stovėjusį prie automobilio.

"Labai retas atvejis, kai bylos nagrinėjimo metu keičiasi kaltinamieji", – pripažino prokuroras M.Šukys.

2014 m. sausio 30 d. Kauno centre, Karaliaus Mindaugo ir A.Juozapavičiaus prospektų sankryžoje, susidūrus "Mercedes-Benz" ir "Opel Astra", žuvo pastarojo automobilio keleivis 22 metų Eimantas Motiejaitis, o prie vairo sėdinti jo 23 metų draugė Greta Labanauskaitė buvo sunkiai sužeista.

Dar iki bylą atiduodant į teismą, aiškintis tragedijos aplinkybes ėmėsi žuvusio vyro tėvas Šarūnas Motiejaitis. Iš pradžių jį šokiravo policijos darbas, nes paaiškėjo, kad iškart po įvykio prie nelaimėlių pribėgę ir aplinkybes stebėję žmonės nė nebuvo apklausti.

Vykdė eksperimentus

Šokiravo ir žinia, kad "Mercedes-Benz" automobilis po avarijos praėjus trims dienoms atiduotas savininkui, nors buvo prašyta atlikti ekspertizę. Tragedijos kaltininke vos netapo G.Labanauskaitė. Ji iš pagrindinio kelio suko į šalutinį. Nuo šios klaidos išgelbėjo įtarimai, kad "Mercedes-Benz" vairuotojas itin smarkiai viršijo leistiną greitį.

Net ir greitį, kuriuo lėkė automobilis žudikas, nustatė Š.Motiejaitis. Jis atliko eksperimentą ir nė neabejojo, kad, į kairę sukdama, jo sūnaus draugė skriejančio "Mercedes-Benz" nematė.

Įtarimai buvo pareikšti D.Vilūnui. Šį aštuonių klasių išsilavinimo, ne taip seniai pagalbiniu darbininku ėmusį dirbti kaunietį stojo ginti buvusi kandidatė į Kauno mero postą, viena brangiausiai apmokamų miesto advokačių Aušra Ručienė. Keturi liudytojai teisme patvirtino, kad teismo suole sėdi ne tas žmogus, kurį matė tragiškos avarijos metu.

Gynėsi kiek įmanydamas

Dėmesys krypo į "Mercedes-Benz" važinėjusį Arūną Stiklioraitį. "Jei turėčiau teises – būčiau nekaltas", – šią frazę citavo vienas liudytojas, teigęs, kad tuoj po nelaimės prie "Mercedes Benz" stovėjo gerokai stambesnis žmogus nei D.Vilūnas. Būtent A.Stiklioraitis buvo netekęs vairuotojo pažymėjimo dėl ankstesnio įvykio.

Kaltės šešėlį bandantis nusimesti A.Stiklioraitis bet kokius jam metamus kaltinimus vadino absurdu. Neatmetama prielaida, kad tuoj po tragedijos A.Stiklioraitis įkalbėjo bičiulį D.Vilūną prisiimti kaltę.

A.Stiklioraitis buvo apklaustas ir teisme, tačiau neigė bet kokias sąsajas su eismo įvykiu. Deja, jo praeitis, esant šiai situacijai, pakišo koją. Šis kaunietis už Kelių eismo taisyklių pažeidimus baustas net 32 kartus.

Pernai rugsėjį byla iš teismo grąžinta į tyrimo stadiją. Artimiausiu metu prokuroras tikisi gauti vaizdo ekspertų išvadas ir byla vėl keliaus atgal į teismą. Jei abejonės dėl ne to kaltinamojo pasitvirtins, byla D.Vilūno atžvilgiu, tikėtina, bus nutraukta, o A.Stiklioraičiui – pareikšti įtarimai. Kiti proceso dalyviai nesikeis.

Tiesa, sunku prognozuoti advokatės A.Ručienės poziciją. Viešojoje erdvėje buvo skelbiama, kad A.Stiklioraitis jau yra buvęs jos klientu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skeptikas

Skeptikas portretas
Ar tai, kad žmogus baigė aštuonias klases yra ženklas, kad jis nusikaltėlis. Keliuos straipsniuose apie šią bylą, nepamirštama nuolat paminėti šio "baisaus" fakto - taip mūsų žiniasklaida kuria kažkam parankią iš ankstinę nuomonę.

juozui

juozui portretas
Skaityk KET taisykles. Greičio viršijimas. Mieste max greitis 50 km/val."Mercedes-Benz" vairuotojas itin smarkiai viršijo leistiną greitį.

juozas

juozas portretas
Prasau atsakyti kuris KET punktas ir kurio vairuotojo buvo pazeistas?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių