Gaisras Žaliakalnyje: trys žmonės išnešti, dešimčiai padėta evakuotis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio naktį Kauno ugniagesiai išgelbėjo tris žmones ir katiną. Dar dešimčiai nelaimėlių kaimynų padėta saugiai evakuotis.

Pranešimas, kad dega bendrabutis Kalniečių gatvėje ir gaisro židinyje – viename iš jo kambarių, yra žmonių, buvo gautas prieš vidurnaktį.

Ugniagesiams nuskubėjus į įvykio vietą, pro vieną trečiojo aukšto langą veržėsi dūmai. Buvo uždūminta ir laiptinė bei koridorius.

Padėjus saugiai evakuotis dešimčiai gyventojų, daliai kurių buvo tekę skubiai šokti iš lovų, po kurio laiko aptikti ir trys sukniubę vyrai. Vienas jų – jau laiptinėje. Ar, kilus gaisrui, jam pavyko į ją išbėgti, bet daugiau jėgų neužteko, ar nelaimėlis skubėjo į pagalbą atsidūrusiems gaisro židinyje, dar tikslinama. Kiti du vyrai aptikti pačiame gaisro židinyje – vienas gulėjo koridoriuje netoli durų. Kitas – ant grindų kambaryje, kuriame degė baldai, tarp jų – ir lova bei sendaikčiai.

Jeigu ugniagesiai nebūtų suskubę laiku, nė vienas iš šių vyrų pats nebūtų išsigelbėjęs. Jie aptikti jau apsinuodiję dūmais.

Nelaimėlių amžius skirtingas. Vienas – 60-metis. Kitam – apie 70 metų. Trečiasis – 24-erių. Visi jie buvo perduoti greitosios pagalbos medikams, tačiau vykti į gydymo įstaigą atsisakė.

Gaisro priežastis tikslinama. Pirminiais duomenimis, nelaimę galėjo prišaukti neatsargus elgesys. Ar nukentėjusieji įvykio metu buvo blaivūs, ar su jais buvo sunku susišnekėti dėl patirto streso, dar tikslinama.

Trečiadienio vakare iš Lapių seniūnijos Lepšiškių kaime degusio namo išneštas ir katinas. Apie 21 val. kilus gaisrui namo rūsyje esančioje virtuvėje, jo šeimininkams pavyko išbėgti laukan. Tačiau pasigesta katino. Ugniagesiai gelbėtojai jį rado šalia gaisro židinio esančioje stipriai pridūmintoje patalpoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ugniagesys

Ugniagesys portretas
Rukymas kelias y savizudybe girtiems ir blaiviems miegant, 1 surukyta cigarete ir pypke sutrumpina gyvenima 11 minuciu, klausimas musu gerbiamam premjerui S. Skverneliui, kodel iki siol nevykdoma gaisru mazinimo prevencija Kauno rajonuose ir Kauno bendrabuciuose, kodel buvo 2015 m sukurta tiktai Rajonu savanoriu ugniagesiu priesgaisrines tarnybos Lietuvoje..kurioms vyriausybe pagailejo skirti pinigu gaisru prevencijai..2017 m Tel.+370 5 271 6832 www.vpgt.lt

Viskas AIŠKU

Viskas AIŠKU portretas
Jaunystėj šis pilietis buvo labai eiklus eržilas, bet dabar pasirodo Valentiną šventė su vyrais o ne su bobom. O gaila, nes daug bobelių dabar turėtų jo gailėti. Manau ir jos dabar ne ką gražiau atrodo. Va ką palaidas gyvenimas iš žmogaus padaro.

bjonce

bjonce portretas
Kas čia šita straipsnį rase, tikras briedas. Gyvenu tame barake, visiškai ne lašo teisybės, tikras muilo burbulas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių