Kaišiadorių rajone sunkiai sužeistas „Litgrid“ įmonės darbuotojas

Kaišiadorių rajone praėjusią savaitę sunkiai sužeistas elektros perdavimo operatorės „Litgrid“ antrinės įmonės „Tetas“ darbuotojas – 61 metų vyras patyrė sunkią traumą.

Nelaimė įvyko ketvirtadienį apie 14 val. 40 min. Rumšiškių seniūnijoje, Baniškėse, atliekant 110/10 kV transformatorių pastotės elektros įrenginių priežiūros darbus, BNS pranešė „Litgrid“ Komunikacijos skyriaus vadovė Jurga Eivaitė.

Įmonėje pradėtas vidinis tyrimas dėl darbuotojų saugos ir sveikatos užtikrinimo darbo vietose.

„Įmonės vadovybė imasi visų reikiamų priemonių užtikrinti, kad panašūs atvejai nepasikartotų“, – sakė  J. Eivaitė.

Sužeistojo darbuotojo šeimai teikiama visa būtina pagalba. Apie įvykį informuota Valstybinė darbo inspekcija, Valstybinė energetikos inspekcija.

Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, po 1-3 nelaimes bendrovėje „Tetas“ įvyksta kasmet. Tačiau pagrindinėje „Litgrid“ įmonėje jų iki šiol nėra buvę.

Anot inspekcijos, aptarnaujant ir remontuojant elektros įrenginius bei tinklus, 2015-2018 metais įvykdavo po du sunkius nelaimingus atsitikimus kasmet, o 2017-2018 metais – po vieną mirtiną atvejį.

Daugiausia nelaimų įvyksta statybose – 9-20 nelaimingų atsitikimų kasmet (2015-2018 metais) ir 2-7 – mirtini atvejai.

2015 metų balandį, statant oro liniją į Lenkiją „LitPol Link“ ir nugriuvus 50 metrų aukščio metalinei konstrukcijai, žuvo ją stačiusios bendrovės „A.Žilinskio ir ko“ darbuotojas. Ekspertai nustatė, jog konstrukcijų pamatai buvo suprojektuoti netinkamai.

Projekto užsakovės „Litgrid“ nurodymu buvo iš naujo suprojektuota ir pakeista 30 atramų pamatų, statybos darbai dėl to buvo sustoję keliems mėnesiams. Anot „Litgrid“, atlikus projekto ekspertizę, nustatyta, kad projektuotojai padarė klaidų, kurių nepastebėjo ir ekspertizę atlikusi įmonė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ENEPRO

ENEPRO portretas
TETAS ateik, laukiu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių