Kaip bus nubausti elnius Kauno rajone nušovę aplinkosaugininkai?

  • Teksto dydis:

Policija baigė tyrimą dėl tauriuosius elnius Kauno rajone sumedžiojusių brakonierių.

Pernai kovo 23-osios naktį, apie 2.30 val., Kauno rajone, Garliavos seniūnijoje, Pajiesio kaimo ribose, miške buvo girdima šūviai. Įtarta, kad buvo brakonieriaujama.

Ikiteisminio tyrimo metu, bendradarbiaudami su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento specialistais, policijos pareigūnai nustatė ir sulaikė du, kaip įtariama, brakonieriavusius vyrus (gim. 1985 m. ir 1991 m.), neetatinius gamtos aplinkos apsaugos inspektorius.

Vyras, gimęs 1985 m., įtariamas nušovęs vieną elnią, o kitą sužeidęs, kurį po to pribaigė vyras, gimęs 1979 m.

Dar du vyrai, gimę 1988 m. ir 1991 m., įtariami atlikę žvalgybinius veiksmus automobiliu „Opel Meriva“.Jie siekė įsitikinti, ar saugu gabenti sumedžiotus elnius. Vėliau šie įtariamieji kartu su vyru, gimusiu 1985 m., įkėlė į pastarajam priklausantį automobilį „Audi A6“ sumedžiotus gyvūnus.

Kaip nustatė policija, elniai buvo nugabenti į vieno iš įtariamojo giminaičiui priklausančią sodybą, esančią Kauno rajone, Garliavos seniūnijoje, Pajiesio kaime. Joje pareigūnai ir rado nuluptus bei išdarinėtus gyvūnus. Tokiu būdu buvo padaryta didelė žala gyvajai gamtai – 8 tūkst. 880 eurų.

Įtariamųjų gyvenamosiose ir pagalbinėse patalpose buvo atliktos kratos. Jų metu rasti ir paimti šaunamieji ginklai su optiniais taikikliais, šaudmenys, tūtelės, kaip įtariama, naktinio matymo įranga ir kiti tyrimui reikšmingi daiktai.

Leidimus šaunamiesiems ginklams ir šaudmenims vyrai turėjo, tačiau dalis šaudmenų buvo laikomi pažeidžiant nustatytą tvarką.

Taip pat buvo paimtas ir vieno iš sulaikytų vyrų automobilis „Audi A6“, kuriuo, kaip įtariama, buvo gabenti nušauti žvėrys.

Vyrams, gimusiems 1991 m., 1988 m. ir 1979 m., už neteisėtą medžiojimą ar žvejojimą arba kitokį laukinės gyvūnijos išteklių naudojimą, gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų. Įtariamajam, gimusiam 1985 m., gresia atsakomybė ir už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Bylą teisme planuojama nagrinėti sausio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
jūs - rašytojai - nusikalbėtojai, nx mums tie metai kada tie nuskaltėliai gimė.Duokit pavardes. Tikėtina, kad jos neviešinamos, nes atsiranda įtakingas dėdė, kuris autoritetu ar pinigais pakeis tyrimo eigą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių