Kaip bus nubaustas anūkės prievartavimu kaltinamas senelis?

  • Teksto dydis:

Prieš Kauno apygardos teismą stojusį seksualiniu anūkės prievartavimu kaltinamą kaunietį R.A. siūloma įkalinti šešeriems metams. Nukentėjusiosios motina prašo iš staliumi-elektriku dirbančio uošvio 30 tūkst. eurų moralinio atlygio.

Anot specialistų, šis įvykis paveikė mažametės psichiką – ji bijo berniukų ir prastai miega.

Nors septintą dešimtį pradėjęs R.A. buvo užkluptas nusikaltimo vietoje nusmauktais šortais šalia vien apatines kelnaites dėvinčios septynmetės anūkės, jis pareikšto kaltinimo, kad tenkino savo lytinę aistrą su anūke, pasinaudodamas jos bejėgiška būkle dėl mažametystės, nepripažįsta.

Tai atsitiko pernai vasarą marčiai su anūke svečiuojantis R.A. bute Petrašiūnuose. Tuo metu, kai motina viename kambaryje su kitais vaikais žiūrėjo televizorių, septynmetė trumpam buvo nuėjusi pas senelį. Jos ieškoti išėjusi motina truputį pavėlavo, tačiau ir tai, ką ji dar spėjo pamatyti, sukėlė įtarimų. Grįžus į namus, mergaitė jai bei tėčiui papasakojo, kaip viskas buvo.

Psichiatrai konstatavo, kad pagrindo netikėti septynmete nėra – ji nelinkusi fantazuoti.

Anot teisėsaugininkų, nei teisiamasis, nei jo anūkės tėvai nėra asocialūs.

Teismo procesas vyksta už uždarų durų. Mažametė jame nedalyvauja – remiamasi jos parodymais, duotais ikiteisminio tyrimo teisėjui.

Už seksualinį mažametės prievartavimą gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki 13-kos metų, Tačiau siūlant bausmę R.A., atsižvelgta, kad jis iki šiol neteistas, teigiamai charakterizuojamas darbovietės ir yra solidaus amžiaus.

Iki šio įvykio į policijos akiratį nepatekęs R.A. teismo verdikto laukia nesuimtas. Tačiau jo sūnus, kaip ir šio šeima, nutraukė su R.A. bet kokius ryšius, nelaukdami teismo verdikto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Kokie cia dar gali buti atsizvelgimai i teigiamas charakteristikas ar amziu? Tas parazitas nemanau,kad pirma karta ta daro. Su anuke papuole,o kiek buvo kitu atveju,niekas nezino. Dar tokiam lengvinancios aplinkybes? Nors ko noreti,juk Lietuvoje pedofilijos nera. Na,ir teiseju gerasirdiskumas pedofilams kelia nemazai minciu. Ta seni reikia kastruoti,o ne ieskoti lengvinanciu aplinkybiu.Kyla tik vienas klausimas,ko ta anuke ejo pas seneli i kambari ir ar ji negalejo pasaukti tevu?

Algimontė

Algimontė portretas
Lietuva be pederastų - Lietuva be ateities.

niekaip nesuvokiamas

niekaip nesuvokiamas portretas
išsigimimas, nuopolis, nerandu žodžių, apibūdint bjaurastį
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių