Jauniesiems reketininkams gresia kalėjimas

50 tūkst. eurų iš 15-mečio reikalavusiems pagrobėjams prokuroras siūlo skirti realias laisvės atėmimo bausmes. Išimtys padarytos tik 18–20 metų gaujos nariams, kurie sutiko bendradarbiauti su teisėsauga.

Pavėluota atgaila

Vakar Kauno apygardos teisme baigta nagrinėti turto prievartavimo byla, pernai gegužę tapusi pagrindine paros kriminaline naujiena. Į teisiamųjų suolą pasodinti šeši kaltinamieji jiems pasiūlytas bausmes sutiko iškalbinga tyla.

Už turto prievartavimą mūsų įstatymai nenumato jokios kitos alternatyvos – tik laisvės atėmimo bausmę. "Kauno diena" rašė, kad, bandydami sušvelninti gresiančią bausmę, kaltinamieji turto prievartavimu visiškai pripažino savo kaltę. Ir tai leido ne tik sutrumpinti įrodymų tyrimą, bet ir trečdaliu sušvelninti jiems gresiančią bausmę.

Nepaisant to, šio nusikaltimo sumanytojui Lukui Kvietkui, kuris tada dar buvo nepilnametis, pasiūlyta pusketvirtų metų laisvės atėmimo bausmė. Šis vos prieš porą mėnesių pilnamečiu tapęs Ašigalio gatvės gyventojas – jau keturis kartus teistas.

Gviešėsi nesamo grobio

Anot kitų kaltinamųjų, būtent L.Kvietkus pasiūlė jiems būdą, kaip lengvai praturtėti. Esą jo bendramokslis iš A.Puškino gimnazijos pasakojo, kad šio draugas iš Karmėlavos, įsibrovęs į vieną sodo namelį, aptiko jame 50 tūkst. eurų.

Šis L.Kvietkaus bendramokslis kartu su esą smarkiai praturtėjusiu savo draugu pernai gegužės 5-osios pavakarę buvo apgaule atsivilioti į Lazūnų gatvę. Sužinojęs, kad jie atvykę į Kauną ieško kamerų motoroleriui, L.Kvietkus jiems pamelavo, kad turi tuo prekiaujančių pažįstamų.

Patekusieji į spąstus bandė bėgti. Vienam iš jų kiti du teisiamieji – jau tris teismo nuosprendžius girdėję 22-ejų metų Lukas Kalvynas ir 18-metis Remigijus Krasnickas grasino nukapoti rankas ir kojas bei užmušę užkasti. Kitai aukai buvo grasinama, kad motinai jis bus nusiųstas gabalais.

15-mečiui, kurį pavyko pagauti, teisiamieji pamelavo esą pavogti 50 tūkst. eurų – jų pažįstamo. Sučiuptasis jėga įstumtas į L.Kalvyno "Audi Q7" ir nusivežtas prie Kauno morgo. Pakeliui jam praskelti antakis ir lūpa bei sužalotas smakras. Grasinta, jeigu neatiduos pinigų, liks neįgalus. Nusivežus į apkasus, esančius už vieno apleisto Perlojos gatvės namo, dar vienas iš teisiamųjų, jau keturis kartus teistas 20-metis Lukas Miliauskas pareiškė, kad dabar 15-metis bus sušaudytas.

Pelnytas bumerangas

Pagrobtajam pavyko teisiamuosius pergudrauti.


Šiame straipsnyje: nusikaltimaireketaskalėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių