Įtariamųjų daugėja, suimtųjų – ne

Korupcijos Kauno rajono savivaldybėje, vykdant viešuosius pirkimus, byloje – jau vienuolika įtariamųjų. Tik du iš jų suimti.

Vakar Ričardo Pudževelio ir Sauliaus Bartašiūno suėmimas pratęstas dar dviem savaitėms.

Įkliuvo "Kaunesta"?

Trečiadienį buvo sulaikyti dar dviejų privačių bendrovių atstovai, kurių įmonėse, "Kauno dienos" žiniomis, taip pat buvo atliktos kratos.

Nepatvirtintais duomenimis, vienas iš jų – statybų bendrovės "Kaunesta" direktorius Einaras Kinderevičius. Jis siejamas ne su R.Pudževeliui inkriminuojamu nusikaltimu, bet su Kauno rajono mero pirmojo pavaduotojo Kęstučio Povilaičio, kaip įtariama, nusikalstama veika. Praėjusią savaitę pastarajam buvo pareikšti įtarimai dėl dviejų kyšininkavimo atvejų, kai jis dar buvo praėjusios kadencijos Kauno rajono savivaldybės tarybos administracijos direktoriaus pavaduotojas ir 2011-2015 m. pirmininkavo jos Viešųjų pirkimų komisijai.

Kęstutis Povilaitis ir Ričardas Pudževelis                Elijaus Kniežausko nuotr.

Paskambinus vakar viešai skelbiamais "Kaunestos" telefonais, E.Kinderevičiaus pavaldinės negalėjo atsakyti, kada direktorius bus darbe. Pasiteiravus apie bendrovėje atliktas kratas bei jos vadovo sulaikymą, vienu atveju skubiai baigė pokalbį, kitu atsiprašė, kad negali nieko komentuoti.

"Kauno dienos" žiniomis, E.Kinderevičius vakar buvo paleistas, skiriant jam rašytinį pasižadėjimą niekur neišvykti. Kaip ir kitam trečiadienį sulaikytam privataus verslo atstovui.

Prokuroras nekalbus

Nieko nekomentavo ir ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna.

"Galiu tik patvirtinti, kad byloje jau yra vienuolika įtariamųjų. Visi jie buvo sulaikyti. Tačiau suimti yra tik du. Kitiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Tarp įtariamųjų yra ir privačių įmonių vadovų bei atstovų. Duomenų apie juos neskelbsime, nes jie – privatūs asmenys", – vakar priešpiet sakė V.Alekna ir teigė, kad dar nežino, ar kreipsis į teismą dėl R.Pudževelio ir S.Bartašiūno suėmimo pratęsimo, kuris baigiasi sekmadienį.

Po pietų V.Alekna jau kreipėsi su tokiu prašymu į Kauno apylinkės teismą.

Vieną skundą atmetė

Vakar ryte Kauno apygardos teismas atmetė ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus R.Pudževelio papirkimu įtariamo vendrovės "Roalsa" direktoriaus S.Bartašiūno skundą dėl ankstesnio jo suėmimo dviem savaitėms.

Tačiau tą pačią dieną šiame teisme užregistruotas ir toks pats R.Pudževelio skundas. Šio nagrinėjimas numatytas jau tik kitą savaitę.

Prokuroras V.Alekna, vakar kreipdamasis į Kauno apylinkės teismą, prašė R.Pudževelio ir S.Bartašiūno suėmimą pratęsti dar mėnesiui.

Teismas suėmimą pratęsė dviem savaitėms. "Pratęsiau įtariamųjų suėmimą, nes byla sudėtinga ir joje dar reikia apklausti daug asmenų. Tačiau ne mėnesiui, kad nebūtų pažeistos įtariamųjų teisės, juos per ilgai laikant už grotų, ir, kad būtų suaktyvintas tyrimas", – paaiškino savo sprendimą teisėjas Rimantas Grigas



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
nu joooo , bet finale nieko cia nebus pilitikeliai ir toliau makliuos !

gytis

gytis portretas
Dalindavo labdara ,dabar kai pagalvoji, kad tai is pavogtu pinigu,gautu sukciaujant, greiciausia is socialiniu projektu , norisi paklausti inesos ,ar vis dar laikai save zmogumi.

Eilinis pilietis

Eilinis pilietis portretas
Na, ir morda.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių