Įtariami Kedžio bendrininkai ir jų advokatai nori kitų teisėjų

  • Teksto dydis:

Du Vilniaus apygardos teismo teisėjai trečiadienį nusišalino nuo įtariamų Drąsiaus Kedžio bendrininkų Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės baudžiamosios bylos nagrinėjimo.

Teisėjai Angelė Ikasalienė ir Artūras Šumskas pareiškė neturintys išankstinės nuomonės, tačiau teisingumo užtikrinimui apsisprendė nusišalinti.

"Prašymas tenkinamas ir teisėjai nušalinti nuo bylos nagrinėjimo. Toliau - Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas išspręs klausimą dėl naujos kolegijos sudarymo", - sakė teisėja Daiva Kazlauskienė. Jai nušalinimas nebuvo pareikštas. Prie bylos teismas grįš rugsėjo 11 dieną. Šį penktadienį, rugpjūčio 30 dieną, planuotas posėdis nevyks.

Kaltinamojo R.Ivanausko advokatas Artūras Pauža posėdyje pareiškė, jog šie teisėjai apeliacine tvarka nagrinėjo už nepagarbą teismui nuteistos D.Kedžio motinos Laimutės Kedienės bylą.

"Ši byla yra kilusi iš tų pačių faktinių aplinkybių, L.Kedienės bylą nagrinėję teisėjai gali būti susidarę išankstinę nuomonę", - sakė advokatas A.Pauža.

Be to, L.Kedienė R.Ivanausko ir E.Barauskaitės byloje apklausta liudytoja. Liudytoja apklausta ir policijos ieškoma L.Kedienės dukra bei D.Kedžio sesuo Neringa Venckienė.

"Yra pagrindas nepasitikėti A.Ikasaliene ir A.Šumsku", - teigė advokatas A.Pauža.

Jis priminė, kad nuo šios bylos jau nusišalino viena Vilniaus apygardos teismo teisėja, nes ji taip pat nagrinėjo su įvykiais Garliavoje susijusią bylą.

Kaltinamieji advokatų pareikštą nušalinimą teisėjams palaikė.

Byloje dalyvaujantys nukentėjusieji - Andriaus Ūso artimieji - pareikštam nušalinimui nepritarė.

Vilniaus apygardos teismas posėdyje antradienį planavo apklausti kaltinamuosius, tačiau pareiškus nušalinimą, planuotos apklausos neįvyko.

Kita kaltinamoji E.Barauskaitė pranešė, kad sulaukė grasinimų. Moteris teigė paštu gavusi anoniminį laišką.

"Aš gavau grasinantį anoniminį laišką, jame išdėstyta tai, kad jeigu aš duosiu parodymus, manęs laukia Ūsos likimas",-  žurnalistams po posėdžio pasakojo E.Barauskaitė. Ji teigė antradienį kreipusis į prokuratūrą, prašydama pradėti tyrimą. Kas galėjo parašyti laišką, kaltinamoji nežino.

Jau mirusio kauniečio D.Kedžio galimiems bendrininkams - R.Ivanauskui ir jo gyvenimo draugei E.Barauskaitei, kurie kaltinami galėję kurstyti ir padėti nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių bei Violetą Naruševičienę, aukų artimieji teisme pateikė civilinius ieškinius. Bendra jų suma siekia beveik 1,5 mln. litų.

Šešios J.Furmanavičiaus seserys ir motina Anelė Furmanavičienė prašo priteisti po 100 tūkst. litų kiekvienai.

Teismo posėdyje trečiadienį nedalyvavo nukentėjusioji Laimutė Stankūnaitė ir jos tėvai. Seserį praradusi L.Stankūnaitė prašo 100 tūkst. litų, o jos tėvai - po 200 tūkst. litų. Ūso tėvai ir jo našlė prašo priteisti po 75 tūkst. litų. Pastarieji taip pat nebuvo atvykę.

Prokuratūros duomenimis, kauniečiai R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė kaltinami kurstę padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – D.Kedžiui 2009 metų rudenį nužudyti J.Furmanavičių, V.Naruševičienę, L.Stankūnaitę ir A.Ūsą.

Jie kaltinami dar ir tuo, kad planuojant rengiamų nužudymų detales, davė patarimų dėl nužudymų eigos, rado galimą bendrininką, kartu su D.Kedžiu aptarinėjo slapstymosi vietas bei atsitraukimo kelius, policijos darbuotojų suklaidinimo taktiką, dalyvavo užtikrinant D.Kedžio slapstymąsi po jo planuojamų nužudymų.

Anot prokuratūros, R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė dalyvavo išbandant nužudymuose numatytą naudoti pistoletą su garso slopintuvu bei neperšaunamas liemenes.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune važiuojantis į darbą J.Furmanavičius nušautas iš viso aštuoniais šūviais, automobiliui užblokavus kelią. V.Naruševičienė nužudyta tą patį rytą savo namų tarpduryje šešiais-septyniais šūviais.

Visus minėtus asmenis D.Kedys kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Tačiau dėl pedofilijos teistas vienintelis A.Ūsas, jį teismas visiškai išteisino. 2010 metų balandį prie Kauno marių negyvas rastas D.Kedys, tų pačių metų birželį - A.Ūsas.

R.Ivanauskas neneigė, kad porą metų buvo pažįstamas su D.Kedžiu.

Nė vienas kaltinamųjų teisme kaltais neprisipažino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

assssss

assssss portretas
Mielai paremčiau įtariamuosius materialiai, advokatai manau ne iš idėjos juos gina... Gal kur yra paskelbti jų sąskaitų numeriai? Nuoširddžiai juos užjaučiu ir palaikau pakliuvus į šią teisėsaugos mėsmalę.

Vitalijus

Vitalijus portretas
Jie nori susidoroti su visais. Tie išgamos kaltina nebūtais dalykais visiškai aklą ir niekuo nenusidėjusį žmogų. Išgamos ir ne kitaip. Nerandu jokio kito epiteto tokiems gyvuliams.

kauno boba

kauno boba portretas
jūsų žiniai Advokatas ARTŪRAS BAUŽA
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių