Išteisinta neteisėtu praturtėjimu kaltinta kauniečių šeima

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas, remdamasis Konstitucinio teismo išaiškinimu, jog Baudžiamojo kodekso straipsnio už neteisėtą praturtėjimą negalima taikyti iki jo įsigaliojimo – 2010 m. gruodžio 11 dienos, išteisino šiuo nusikaltimu kaltintą kauniečių šeimą.

Bylos duomenimis, trijų asmenų kauniečių šeima buvo kaltinama turėjusi didesnį nei 500 MGL turtą, kuris esą negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis. Šiuo nusikaltimu kaltinti sutuoktiniai S. B. ir S. B. turtą buvo įsigiję iki 2007 metų, o jų dukra S. B. – iki 2009 metų. Tai yra anksčiau, nei įsigaliojo Baudžiamojo kodekso 189¹ straipsnio 1 dalies redakcija (už turėjimą nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL (šiuo metu tai yra 18 830 eurų) vertės turtą, asmeniui žinant arba turint ir galint žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis).

Konstitucinis teismas šių metų kovo 15 d. priimtu nutarimu pripažino, kad „traukiant asmenį baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą praturtėjimą, reikia nustatyti ne tik tai, kad asmuo turi nuosavybės teise didesnės nei 500 MGL vertės turtą, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, bet ir tai, kada jis nuosavybės teise įgijo šį turtą.“

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras, remdamasis minėtu Konstitucinio teismo nutarimu, prašė teismo nutraukti kaltinamųjų atžvilgiu pradėtą baudžiamąjį procesą. Teismas prokuroro prašymą tenkino įstatymų nustatyta tvarka.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Svarbu laiku pradėti vogti ir laiku uzbaigti

NO PROBLEM YRA PEROBLEMA

NO PROBLEM YRA PEROBLEMA portretas
NESTEBINA TEISESAUGOS MANEVRAI...IDOMU KIEK MGL SUSKAICIAVO IR PO TO LEGALIZAVO CIGONU,PERRRDON ROMU TAUTYBES MADAM....IR PAGREITINTU TEMPU...KAIP TEPSI,TAIP IR PRASLYS....NERA TEISYBES IR NEBUS....KLAUSIMAS,KIEK TAI GALI TESTIS...GAL ANTITEISESAUGA KADA TURES REALIA TEISESAUGA....

Štai

Štai  portretas
ką gali pinigai ir geri advokatai. Jei už neteisėtą praturtėjimą išteisinti, tai kodėl niekas nebaudžia už narkotikus. Baisu! Tik straipsnį kitą pritaikyt galima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių