Išpuolis Kauno kryžių kalnelyje: išniekinta Švč. Mergelės Marijos statula

  • Teksto dydis:

Vėl pasikėsinta į Kaune, prie VI forto transporto žiedo, esantį kryžių kalnelį. Šį kartą vandalams užkliuvo jame stovinti Švč.Mergelės Marijos statula, už kurios – Lietuvos nepriklausomybės kryžius.

Kaip portalą informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojas, raudonais dažais apipurkštą minėtą kalnelį puošiančią statulą pastebėjo ir apie tai 6.45 val. pranešė mieste patruliavę kolegos.

Po šio pranešimo įvykio vieton buvo išsiųsta operatyvinė grupė.

Kauno Šv.Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) parapijos, kuriai priklauso šis kalnelis, klebonas Valdemaras Michalovskis portalui teigė sužinojęs apie šį akibrokštą iš parapijiečių. Jis teigė neįsivaizduojantis, dėl ko ir kam užkliuvo jau ne vienerius metus šį kalnelį puošianti Švč.Mergelės Marijos statula.

Anot pašnekovo, kaip ją vėl atnaujinti, bus tariamasi su miesto valdžia.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistės Dovilės Bernotaitės, po įvykio vietos apžiūros pradėtas jo aplinkybių patikslinimas, po kurio, gavus pranešimą apie padarytą žalą, bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Dieve, atleisk jiems, jie nežino ką daro... Marija, malonės pilnoji, tau tūkstančiai lūpų kartos! Argi neverki dėl mūsų kruvinomis ašaromis, mieloji mama Marija!

Apvalykime Lietuvą nuo šitų svetimų stabų!

Apvalykime Lietuvą nuo šitų svetimų stabų! portretas
Kalbą išsaugojom, okupantus išvaikėm, valstybę kaip ir atkūrėm, bet vat kryžiuočių užnešto ir per kraują įbrukto purvo niekaip nesugebam nusiprausti...

...

... portretas
Vaidilučių ir krivių kraujas keršto šaukia, kryžius per aukas mums buvo primestas... KADA atgimimas nusimato?
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių