V. Matijošaitis apie išpuolį prie jo namų: jaučiu konservatorių kvapą

Kauno policija išsiaiškino, kas prie miesto mero Visvaldo Matijošaičio namų surengė šiurpų išpuolį. Nustatyti du įtariamieji – studentai.

Kauno policija išsiaiškino, kas prie miesto mero Visvaldo Matijošaičio namų surengė šiurpų išpuolį – prie tvoros paliko tariamu krauju aplaistytus laiptus, raudoną šalmą, baltą audeklą ir žvakę. Nustatyti du įtariamieji – 24 ir 26 metų amžiaus studentai.

Atleido, bet nenutylėjo

Pirmadienio rytą Kauno meras sulaukė netikėto vizito. Jį aplankė studentai, kurie prieš savaitę skaudžiai priminė V.Matijošaičiui apie jo netektį. Visi trumpai šnektelėjo.

"Klausantis studentų pasakojimo, nuoširdumo nepajutau. O pagal atsakymus į kai kuriuos klausimus jautėsi konservatorių kvapas", – pokalbį su studentais įvertino V.Matijošaitis.

Neatmetama, kad studentai gali būti susiję su šia partija. Netiesiogiai įtarimų strėles į konservatorių daržą laidė ir meras, kalbėdamas kitą dieną po išpuolio. "Čia aiški užuomina į žmonos žūtį. Kažkas matomai savo smegenų neatsikonservuoja", – po nakties atsiradusį radinį prieš savaitę vertino Kauno meras.

Abu jauni vyrai savo kaltę pripažįsta ir gailisi.

Tačiau meras nesiėmė teisti jaunuolių ir tikino, kad jiems atleido. "Vis tik nenoriu jaunuoliams gadinti gyvenimo, nes teistumas tikrai nepapuoštų jų biografijos", – pareiškė meras.

V.Matijošaitis policijai pateikė prašymą nutraukti ikiteisminį tyrimą. Mediciną studijuojantys vyrukai tvirtino, kad instaliacija tebuvo Helovino pokštas.

Tiesmuka užuomina

Portalas kaunodiena.lt rašė, kad lapkričio 1 d. ryte Vičiūnuose, prie kiemo vartų į V. Matijošaičio gyvenamąjį namą, buvo pastebėta kompozicija iš laiptų, raudono šalmo, balto audeklo ir žvakės. Visa tai buvo apipilta raudonos spalvos skysčiu. Šis objektas šokiravo ne tik merą bet ir aplinkinius gyventojus.

"Neįsivaizduoju, kokie šlykštūs žmonės turi būti, kaip turėtų manęs nekęsti, kad nuolat primintų netektį", – tąkart be užuolankų kalbėjo V. Matijošaitis, prie namų radęs kraupią instaliaciją, kuri buvo akivaizdi užuomina į jo žmonos Irenos mirtį.

Po V. Matijošaičio kreipimosi į policiją, Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nors teritorija buvo stebima vaizdo kameromis, tačiau paėmus vaizdo įrašymo įrenginius, įtariamųjų nustatyti nepavyko. Pasirinkus kitą tyrimo taktiką, pagal instaliacijai pirktas medžiagas, o tiksliau šalmą, kriminalinės policijos tyrėjai lapkričio 6 d. nustatė ir sulaikė du įtariamuosius.

Taško nepadės

Po mero kreipimosi nutraukti ikiteisminį tyrimą laikoma, kad pusės susitaikė, tačiau to nepakanka. Policijos atstovė Odeta Tumelytė paaiškino, kad mero ir studentų susitaikymą dar turi palaiminti ikiteisminį tyrimą kontroliavęs prokuroras, o galutinį sprendimą priims teismas.

Net jei studentai bus atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, kuri gali užtraukti viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, šie jaunuoliai privalėtų metus laiko elgtis nepriekaištingai.

Jei per metus studentams nepavyktų laikyti deramo elgesio normų ir jie padarytų kokį nors nusikaltimą, tai naujo nusikaltimo bylą lydėtų ir ši instaliacijos byla. Studentai ketverius metus jau nebegalėtų taikytis su nukentėjusia puse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar

ar portretas
vardas Visvaldas kartais nereiškia Vladimir??? Jei taip, tai Kaunui blogai- toks vardas+valdžia muša į galvą...

Rytis

Rytis portretas
O aš jaučiu krabo smarvę.

Raminta.

Raminta. portretas
Įdomu,kaip jausti Matijošaičiui konservatorių kvapą,jei prisipažino ne konservatoriai?Iki šiol atrodė,kad šis ponas kažkada dirbo milicininku,bet,pasirodo,šunim,nors nelabai užuodžiančiu.Vadinasi, jo uoslė ne kokia.O konservatoriams Matijošaičio smarvė,matyt,nepakenčiama.Gal ne tik konservatoriams...
VISI KOMENTARAI 111

Galerijos

Daugiau straipsnių