Metalo vagys išniekino dramaturgo R. Samulevičiaus kapą

Vagys išniekino Petrašiūnų kapinėse palaidoto dramaturgo Raimundo Samulevičiaus ir jo artimųjų kapavietę. Čia aiškiai matyti nusikaltimo žymės – ant kapo ištryptos gėlės, likę paminklo vilkimo pėdsakai.

Metalo vagys išniekino Petrašiūnų kapinėse palaidoto dramaturgo Raimundo Samulevičiaus ir jo artimųjų kapavietę. Dingo apatinė paminklo dalis.

Vagystę pastebėjo vakar į kapines atėjusi Samulevičių priglausta ir užauginta Genutė Malinauskaitė bei artima šeimos draugė Danutė Marcinkevičienė. Dėl šio įvykio jos šiandien kreipėsi į policiją.

„Norėjome aplankyti kapą, jį šiek tiek aptvarkyti. Buvome šokiruotos, kai pamatėme, jog dingo dalis paminklo, pagaminta iš vario”, – portalui kaunodiena.lt pasakojo D. Marcinkevičienė.

Jos teigimu, kapų niekintojai nupjovė apatinę paminklo dalį, o viršutinė, kurioje pavaizduotas skrendantis žmogus, liko nepaliesta. Spėjama, jog vagys jos nepasiekė, nes ji pakankamai aukštai pakelta.

Moterys pačios nuėmė likusią paminklo dalį ir parsinešė namo, kad vagys ir jos nenugvelbtų.

Paminklą 1981 metais mirusiam rašytojui sukūrė skulptorius Juozas Šlivinskas. Šiuo metu iš jo liko tik vertikali atrama, ant kurios buvo pritvirtintos kitos paminklo dalys.

Kapavietėje aiškiai matyti nusikaltimo žymės – ant kapo ištryptos gėlės, likę paminklo vilkimo pėdsakai.

„Kapinių prižiūrėtojas mums minėjo, kad nusikaltimu įtaria buvusį kalinį. Deja, nei jo vardo, nei pavardės mums nepasakė”, – sakė D. Marcinkevičienė.

Prieš šešerius metus nuo R. Samulevičiaus namo Vaisių g. buvo pavogtos informacinės lentos. Deja, neišaiškinta, kur jos dingo, todėl teko pakabinti naujas lentas.

Be to, maždaug prieš 7 metus buvo pavogtas R. Samulevičiaus tėvo atminimui skirtas paminklas Jonavoje, kurį sukūrė tas pats skulptorius J. Šlivinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ubagiskos vagystes LT

ubagiskos vagystes LT portretas
Pasirodo dar ne visi vagys is lietuvos patrauke i anglija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių