Metamfetaminą Kaunui tiekusi šeima atsidūrė už grotų

Apie savaitę Prienų miškuose nakvoję Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos  operatyvininkai demaskavo nuošaliame vasarnamyje veikusią pogrindinę metamfetamino gamybos laboratoriją. Tai buvo nusikalstamas vienos kauniečių šeimos verslas.

Apie savaitę Prienų miškuose nakvoję Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos  operatyvininkai demaskavo nuošaliame vasarnamyje veikusią pogrindinę metamfetamino gamybos laboratoriją. Tai buvo nusikalstamas vienos kauniečių šeimos verslas.

Nakties operacija

Policijos operacija, per kurią buvo sulaikytas oficialiai niekur nedirbantis 56-erių metų tėvas, jo 48-erių metų sugyventinė bei 32-ejų metų sūnus, prasidėjo antradienio vakare ir truko iki trečiadienio paryčių.

Tėvas su savo moterimi buvo sulaikyti sodyboje – su įkalčiais. Sūnus – Kaune, Donelaičio gatvėje, nutaikius momentą, kai sustojo jo vairuojamas automobilis. Šis šeimą turintis kaunietis yra laikomas nusikalstamo verslo organizatoriumi. Jis jau teistas už vagystes ir tik dėl akių buvo fiktyviai įsidarbinęs vienoje Kauno bendrovėje.

„O kam jam ir tėvui dirbti?!“ – ironizavo įtariamuosius, tiekus Kauno narkomanams metamfetaminą, demaskavę kriminalistai. Pareigūnų perimto šios šeimos jau pagaminto metamfetamino bei jo ruošinių vertė – apie 300 tūkst. eurų.

Fabrikėlis su gėlynais

Pasak pogrindinę laboratoriją demaskavusio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus viršininko Rolando Vaitkevičiaus, netikėtai atakuotoje sodyboje rasta apie 80 kilogramų, kaip įtariama, labai geros kokybės metamfetamino. Tačiau tai dar turi patvirtinti ekspertai.

Rastos psichotropinės medžiagos gamybos procesai vyko visuose puikiai įrengtos sodybos su gražiai puoselėjama aplinka statiniuose – ūkiniuose pastatuose, klėtyje ir net gyvenamajame name. Šio nusikalstamo verslo organizatoriaus tėvas įsigijo ją maždaug prieš metus. Manoma, kad demaskuotas metamfetamino fabrikėlis čia veikė ne vieną mėnesį.

Buvo apsirūpinę žiūronais

Pogrindinės laboratorijos, kuri aprūpindavo metamfetaminu ne tik Kauną, paieškos nebuvo lengvos ir užtruko apie vienerius metus.

Iš pradžių reikėjo prakalbinti narkomanus. Vėliau – šių nurodytus asmenis, kurie pardavinėjo metamfetaminą. Galiausiai per pastaruosius sužinota, kas ir kur gamina jų platinamą produkciją. Tačiau dar savaitę teko sėdėti pasaloje, kad būtų galima pradėti įtariamųjų sulaikymo operaciją pačiu netikėčiausiu jiems momentu ir tikintis perimti akivaizdžiausius įkalčius.

Per kratą sodyboje paaiškėjo, kad įtariamieji net buvo įsigiję žiūronus, su kuriais stebėdavo apylinkę.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Garsios gaujos šešėlis

Metamfetamino gamyba įtariami tėvas su sūnumi siejami su vienos Kauno nusikalstamos grupuotės, kuri sėkmingai likviduojama, nuotrupomis.

Sukonkretinti nenorėta ikiteisminio tyrimo, kuris tik prasidėjo, sumetimais. Tačiau užsiminta, kad tai – viena iš dviejų labiausiai Kauną pastaraisiais metais „garsinusių“ grupuočių, kurios, likvidavus Daktarų nusikalstamą susivienijimą, kurį laiką grūmėsi dėl Kauno organizuoto nusikalstamumo „olimpo“.

„Apie 80 proc. nusikalstamų grupuočių finansinių šaltinių susiję su prekyba narkotikais“, – linkęs akcentuoti R.Vaitkevičius.

Persekiojimas tęsiamas

Trečiadienį po pietų kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl visų trijų įtariamųjų suėmimo maksimaliam įstatymų leidžiamam terminui - trims mėnesiams.

Teisėja Indrė Averkienė patenkino šį prokuroro prašymą tik iš dalies. Tėvą ir sūnų leista suimti dviem mėnesiams. Tėvo sugyventinę - 14 dienų.

„Kauno kriminalinė policija ir toliau tęs narkotikus gaminančių bei platinančių asmenų persekiojimą“, – po dar vienos sėkmingos jo pavaldinių operacijos, demaskuojant kol kas pirmą šiemet pogrindinę kvaišalų gamybos laboratoriją, pabrėžė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
įdomu kur deda konfiskuotus narkotikus, niekad neteko girdėti ką daro toliau su jais

Kažką

Kažką portretas
panašaus teko girdėti ir apie vieną Domeikavos narkotikų gamintojų šeimynėlę. Įdomu, ar juos jau susėmė?

Puiku

Puiku portretas
sveikinu Kauno policija. Aciu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių