Į Vokietiją išsiruošęs kaunietis pareigūnams pakišo svetimą asmens dokumentą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pareigūnams pasienyje su Lenkija įkliuvo iš Lietuvos vykęs kaunietis, dokumentų kontrolei pateikęs svetimą asmens tapatybės kortelę.

Šeštadienį vakare Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinimui sustabdė maršrutinį autobusą "Setra" su latviškais valstybiniais registracijos numeriais. Kelių dešimčių keleivių, vykusių iš Rygos per Kauną į Štutgartą, dokumentai buvo tvarkingi.

Tačiau pareigūnams įtarimų sukėlė tik vieno vyro pateikta lietuviška asmens tapatybės kortelė, ją turėjo lietuviškai kalbantis keleivis. Kortelę įdėmiau apžiūrėję pasieniečiai iškart atkreipė dėmesį į tai, kad dokumentą pateikęs vyras visiškai nepanašus į tikrąjį kortelės savininką. Pirminiais duomenimis, tapatybės kortelė nėra suklastota, o ja naudojęsis 29 metų Kauno gyventojas pareigūnus tiesiog tikėjosi apmulkinti pateikdamas svetimą dokumentą.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešimo, nustatyta, kad tikroji kauniečio asmens tapatybės yra paimta, nes jam skirta tokia kardomoji priemonė atliekamo tyrimo metu. Vyras yra įtariamas nusikaltimo padarymu.

Dėl dokumento pagrobimo ir jo panaudojimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po apklausos kaunietis uždarytas į areštinę. Už tokį nusikaltimą jam gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių