Į viešumą iškilo dar vienos muštynės prestižinėje Kauno gimnazijoje

  • Teksto dydis:

Prestižinė Kauno „Rasos“ gimnazija pastarosiomis dienomis minima ne dėl mokslo pasiekimų, o dėl smurto skandalų. Po pirmojo į viešumą iškilusio incidento, kuriame vienas mokinys kitą talžo rankoje laikydamas kastetą, aiškėja dar vienas atvejis šioje švietimo įstaigoje, dėl kurio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė portalui patvirtino, kad šių metų rugsėjo mėnesį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl muštynių šioje mokymo įstaigoje.

„Įvyko konfliktas tarp mokinių. Vienas jų nukentėjo, todėl pradėtas tyrimas“, – sakė ji.

J. Kazragytės teigimu, pareigūnai šio įvykio dalyvių nesieja su didelio atgarsio sulaukusio incidento dalyviais.

„Atvejis, dėl kurios ikiteisminis tyrimas pradėtas prieš keletą dienų, nieko bendro neturi su muštynėmis rugsėjo mėnesį. Pareigūnų žiniomis, nors incidentas vyko toje pačioje gimnazijoje, jame dalyvavo kiti mokiniai“, – aiškino pareigūnų atstovė.

„Kauno diena“ jau rašė ir apie visai neseniai nuskambėjusį atvejį, kurio vaizdo įrašas į viešumą išlindo šios savaitės trečiadienį. Jame užfiksuotos muštynės prie „Rasos“ gimnazijos įvyko prieš porą mėnesių, tačiau buvo nuslėpta viena detalė  – kastetas ant devintoką mušusio vienuoliktoko rankos.

Apie incidentą buvo pranešta Kauno švietimo skyriaus atstovams, jame dalyvavusių moksleivių tėvams, į mokyklą buvo atvykusi Vaiko gerovės komisija.

Kauno švietimo skyriaus vedėjas „Kauno dienai“ paaiškino, kad mokyklų vadovai apie visus mokyklose įvykusius incidentus privalo pranešti Kauno švietimo skyriui. Net tais atvejais, kai mokykla savo jėgomis suvaldo situaciją, ją sprendžia, įvykis turi būti žinomas Švietimo skyriui.

„Kauno diena“ bendravo tiek su Švietimo skyriaus vedėju, tiek su „Rasos“ gimnazijos direktoriumi. Jie neneigė, kad incidento iniciatorius kėlė rūpesčių. Vienuoliktokas buvo baustas už pamokų praleidinėjimą, elektronines cigaretes. Vėliau šis gimnazistas iš mokyklos buvo pašalintas, neatmetama, kad tokiam sprendimui įtakos galėjo turėti muštynės ir po jų analizės prieiti nukentėjusių ir kaltųjų susitarimai.

Tėvas – savivaldybės darbuotojas?

Vakar pavyko išsiaiškinti įdomią detalę apie jau minėtą mušeiką – jo tėvas galimai dirba Kauno miesto savivaldybėje.

Švietimo skyriaus vedėjas nustebo, paklaustas ar devintoką mušusio vyresnio gimnazisto tėvas dirba Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje. „Kauno diena“ susisiekė su galimu mušeikos tėvu. Viešosios tvarkos skyriuje dirbančio vyro reakcija net nepasisveikinus peraugo į puolimą.

„Kokiu klausimu? <=> Nieko negaliu pasakyti. Iš kur sužinojote vardą, pavardę? Iš kur tokie duomenys?“, – pasigirdo klausimų tirada pakeltu tonu.

Nepadėjo ir „Kauno dienos“ aiškinimas, kad siekiame tik pasitikslinti, esą gal visai ne apie Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojo sūnų kalbama viešoje erdvėje. „Nieko netikslinsiu. Iš kur duomenis gavote? Jūs patikslinkite“, – pyko savivaldybės darbuotojas.

„Gal jūs galite patikslinti, iš kur jūsų sūnus kastetą gavo?“ – paprašėme pašnekovo. „Kokį kastetą? Apie kokį sūnų kalbate? Iš kur duomenis gavote? Kodėl skambinate šiuo telefonu?“ – tęsė Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas.

Priminėme, kad skambiname Savivaldybės darbuotojui. „Tai ir kalbėkime apie savivaldybę. Ko jūs klausiate ne į temą? Mes kalbame apie duomenis, apie mano sūnų?“ – galiausiai pažadėjęs, kad viešoje erdvėje paskelbto vaizdo įrašo autorius bus paduotas į teismą, Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojas pareiškė nieko nekomentuosiantis ir su žiniasklaida atsisakantis bendrauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bloga jau nuo kaltinimu mokyklai? Aplinka pilmna smurto, nepagarbos, patyciu, o tik mokykla turi isugdyti dorebes ir iskiepyti vertybes, ir pridetine v erte pamatuoja, bloga,Kai visa visuomene vadovausis vertybem, tai tada ir mokykla galesim kaltint, kad kazkas negerai joje, one taip , kaip dabar.

AS manau Tai tokia teisybe .

AS manau Tai tokia teisybe . portretas
Anonime kodel nepelnytai?Pelnytai.Pelnytai uz slepima viesosios tvarkos pazeidima.Jei butu eilinio zmogekiuko vaikai tai seniai butu teisiami.Kodel tyli vaiku grobikes.Nebeikimba.Per silpnios blauzdos.Zodziai Kristinos.

Hm

Hm portretas
Viskas aišku - norma, jai toks tėtis. Kodėl kaltinama mokykla?
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių