Į tualetą – greitosios pagalbos automobiliu

Pirmadienio popietę pačiame Kauno centre vyko kurioziška gelbėjimo operacija.

Buvusio Kraujo donorystės centro prieigose smalsuoliai stebėjo intriguojantį vaizdelį. Čia stovėjo greitosios medicinos pagalbos automobilis bei ugniagesių gelbėtojų autocisterna, atskubėjusi su įjungta sirena. Kiemo gilumoje, į kurį vedė įvažiavimas, buvo matyti policijos automobilis, taip pat skynęsis kelią iki iškvietimo vietos su įjungtu garsiniu signalu.

Visus juos čia atsiuntė Bendrasis pagalbos centras, kurio pagalbos šaukėsi I. Kanto gatvės 17-ajame name gyvenanti ir septintą dešimtį bebaigianti Teresė. Portalo kauno.diena.lt žurnalistams, atskubėjusiems paskui specialiąsias tarnybas, ji skundėsi, kad negali patekti į koridoriuje esantį bendro naudojimo tualetą, nes sugyventinis, išeidamas iš namų, ją užrakino ir jau ne vieną valandą negrįžta.

Nuo Teresės, parimusios ant savo buto pirmajame aukšte lango, dvelkė alkoholiu. Jos skruostas buvo smarkiai ištinęs. Moteriai į pagalbą atskubėjo du policininkai, du greitosios pagalbos medikai bei keli ugniagesiai,

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojo pasiteiravus, kas čia vyksta, šis atsakė: „Bandome gelbėti žmogų!“ Tačiau į įvykio vietą pasiųsti jo kolegos nelaimėlės išlaisvinti net nebandė – pasikvietė ugniagesius gelbėtojus. Šie taip pat nesiryžo laužti užrakintų Teresės lauko durų, kad ją galėtų apžiūrėti ir atvykę greitosios medikai, o pastatė jai prie lango sudedamas medines kopėčias.

„Tik pasiimkite asmens dokumentą!“ – liepė Teresei medikai. „Niekur aš nevažiuosiu!“ – iš pradžių prieštaravo moteris, neslėpusi, kad pagalbos numerį 112 surinko ne pirmą kartą. Tačiau galiausiai padedant gelbėtojams buvo iškelta į kiemą ir netrukus išvežta greitosios pagalbos automobiliu į Kauno klinikas – dėl, anot jos pačios, sekmadienio vidurdienį per išgertuves su sugyventiniu sumušto skruosto.

Pasiteiravus ugniagesių, ar dažnai jiems tenka su sirenomis skubėti į tokius iškvietimus, jie atsakė: „Būna...“ Uždavus tokį patį klausimą policijos pareigūnams, šie tik atsiduso: „Tokia tarnyba...“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Mano nuomone, tai ne visų žmonių reikia dokumentų prašyti, kai perka alkoholį, o pašalpiniams ar lengvatų gavėjams reikia įvesti tokią tvarką, kad gaunantys pašalpas galėtų atsiskaityti tik kortele ir būtų fiksuojama, kiek pirko alkoholio ir ta suma sumažinama pašalpa ar lengvatos dydis, nes matyt, per gerai gyvena iš tų pašalpų, kad gali gerti, o kai nedirba tai ir laiko turi. O iš dirbančiųjų beveik pusė pinigų atimama mokesčiams ir išlaikomi visokių rūšių pašalpiniai.

valio

valio portretas
o man esant kraujavimui greitosios personalas paliko nešti didžiulį krepšį o patys šalia ėjo tuščiom rankom iki automobilio.Aišku kas mūsų valstybėje verti didžiausio rūpesčio

Nusigyvenom.

Nusigyvenom. portretas
Kai zmogui rimtai reikia pagalbos tai jos reikia ilgai laugti.Manau per tokias girtuokles.Jas mat eikia gelbeti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių