Policijos vadovas: I. Strazdauskaitė galėjo patekti į inscenizuotą avariją

  • Teksto dydis:

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas sako tikįs, kad sekmadienį dingusi Ieva Strazdauskaitė yra gyva, ir policijai ją pavyks rasti. TV laidoje komisaras prasitarė, kad ieškomos merginos vairuotas automobilis galėjo patekti į inscenizuotą avariją.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko Rolando Kiškio teigimu, ketvirtadienį į Žeimius vyko 40 policijos ekipažų, kadangi tyrėjai norėjo apžvelgti teritoriją 10 km spinduliu, praneša 15min.lt.

„Tiriamos visos įmanomos versijos, šiam darbui yra skirti patys geriausi ir profesionaliausi policijos pareigūnai, jie dirba ištisą parą. Tikiu, kad policijai ryžto tikrai pakaks, jie padarys viską, kas įmanoma, kad mergina būtų surasta. Tikime, kad ji yra gyva ir mums pavyks ją surasti“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė L. Pernavas.

Pasak jo, apžiūrėti didžiuliai teritorijų plotai, nuolat dirba šimtai policijos pareigūnų iš įvairių policijos komisariatų. Žvalgomi ir vandens telkiniai.

Policijos vadovo teigimu, įtariamieji nėra sulaikyti. Kaip ir anksčiau, tyrimas vykdomas dėl neteisėto laisvės atėmimo. Nėra duomenų, kad būtų pareikalauta išpirkos už merginą.

„Mes buvome teisūs, kad tai pakankamai rimtas įvykis ir mestos tokios pajėgos“, – sakė L.Pernavas.

Jis tvirtino, kad greita artimųjų reakcija padėjo policijai greitai imtis paieškos.

Policija prašo ir toliau teikti tyrimui bet kokią tyrimui galinčią padėti informaciją.

Kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis prašo vairuotojų, vykusių nuo kovo 5 dieną 16 val. iki kovo 6 dienos 7 val. ryto atkarpomis Kaunas-Elektrėnai, Elektrėnai-Kaišiadorys, Kaišiadorys-Jonava ir Jonava-Kėdainiai pateikti visą turimą informaciją, ypač vaizdo registratorius.

„Visa informacija ir pagalba yra labai reikšminga“, – sakė policijos generalinis komisaras L.Pernavas.

26 metų I.Strazdauskaitės automobilis pirmadienio naktį rastas Jonavos rajone. Policija patvirtina, kad jis buvo apgadintas, tačiau plačiau to nekomentuoja. Apgadinimai yra nežymūs. Mašina rasta pasinaudojus jomis įrengtomis techninėmis priemonėmis. Jame buvo likę nedaug degalų.

Ekspertams apžiūrėjus vietą miške, kur rastas merginos automobilis, pirminiais duomenimis, grumtynių, kraujo pėdsakų nepastebėta. Dabar automobilį tiria ekspertai. Mašinos langą išdaužė patys policininkai, nes reikėjo patekti į mašinos saloną, patikrinti bagažinę, ar jame nėra merginos. Automobilio rakteliai yra dingę.

Sekmadienio vakarą 21 val. 48 min. į Plungės rajono policijos komisariatą kreipėsi 52 metų vyras. Jis pareiškė, kad tą pačią dieną apie 16 val. 30 min. Plungėje, Pušyno gatvėje, iš namų 2016 metais pagamintu tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ į Vilnių išvažiavo jo 26 metų dukra I.Strazdauskaitė.

Pirmadienio naktį apie 1 val. 30 minėtas automobilis rastas Jonavos rajone, šalia Žeimių kaimo esančiame miške. Jame merginos nebuvo. Vėliau pakelę apžiūrėję policijos pareigūnai aptiko merginos daiktų, spėjama, išmestų iš automobilio.

Kaip pranešė tėvas, dukra dingo pravažiavusi Kauną. Pasak pranešėjo, dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas. Ryšys su ja nutrūko apie 18.40 val.

Vėliau telefoną asmuo atsitiktinai rado kelyje Vilnius-Kaunas, netoli viaduko ties Mijaugonių gyvenviete.

Policija patvirtina, kad mergina vežėsi „tam tikrus asmeninius daiktus“, tačiau plačiau to nekomentuoja. Pareigūnų teigimu, tie daiktai nebuvo draudžiami. Kad jie būtų ypatingos vertės, policija duomenų neturi.

Iš pradžių policija merginos dingimą tyrė kaip ir visus kitus asmenų dingimus be žinios, tačiau rasti daiktai, automobilis davė pagrindą manyti, kad buvo įvykdytas nusikaltimas.

I.Strazdauskaitė anksčiau nebuvo žinoma policijai, ji ir jos artimieji nefigūravo jokiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Policija neturi informacijos, kad mergina ar jos draugas pastaruoju metu būtų sulaukę grasinimų.

Dingusiosios požymiai: 170 centimetrų ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę.

„Kol nenustatyta kitaip, mes turime viltį, kad mergina yra gyva“, – sakė šalies kriminalinės policijos vadovas R.Kiškis.

Paskelbta dingusiosios tarptautinė paieška.

Tiriami ir žiniasklaidoje pateikti duomenys, kad moteris pranešė apie mašina vykusių vyrų persekiojimą. Kaip skelbia portalas lrytas,lt, praėjusią savaitę vyrai tamsoje tykojo aukos kelyje Jonavos rajone ir vijosi kėdainiškę netoli Žeimių. 

Pagalbos šauksmas

Kol Lietuva nuščiuvusi laukia, kaip pasibaigs be žinios mįslingomis aplinkybėmis dingusios I. Strazdauskaitės paieškos, policijos pareigūnai tikrina naujas galimai lemtingas aplinkybes.

Tikimasi, kad 26 metų plungiškės dingimo mįslę padės išspręsti Ruklos gyventojos liudijimas.

Kaip rašo lrytas.lt, moteris teigia Jonavos apylinkėse pirmadienio naktį girdėjusi pagalbos šauksmą "Jėzau, padėkite!".

Ievos Tuminauskienės policijai nurodytas šauksmo laikas ir vieta bei galimas I.Strazdauskaitės maršrutas sutampa.

Merginos mobilusis telefonas rastas kelyje Kaunas–Vilnius, Elektrėnų apylinkėse ties Mijaugonių kaimu, nuo kurio veda beveik tiesus kelias iki Žeimių apylinkėse stūksančio miško – vietos, kur pirmadienio naktį, apie 1 val. 30 min., rastas dingusios merginos automobilis „Audi A7“.

Šveicarijos kaimas ir jo apylinkės, kur pranešėja girdėjo pagalbos šauksmą, yra pakeliui tarp Mijaugonių ir Žeimių, maždaug už 18 kilometrų iki „Audi“ aptikimo vietos. 

Balsas.lt praneša, kad vasario 28-ąją per Bendrąjį pagalbos centrą Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė nepažįstamų asmenų automobiliu persekiojamos moters pagalbos šauksmas.

Automobiliu važiuojanti moteris tvirtino, kad ją persekioja, bando sustabdyti kitas automobilis. Manoma, kad I.Strazdauskaitė galėjo pakliūti į tų pačių asmenų pinkles.

BPC gautą pranešimą žiniasklaidai patvirtino Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkaip

Kažkaip  portretas
negaliu įsivaizduoti,kad ties Elektrėnais galėtų inscenizuoti avariją. Ten gi dieną ir naktį mašinų srautas kas 5 metrai. Vistiek gi iš daugelio žmonių važiavusių, bent jau keli būtų matę. Bet kodėl jinai veždama kažką svarbaus sustojo prie IX forto degalinėje. Ten gi pilna pravavažiuojančių su furomis. Ten daug nerimtos liaudies. Netgi vieną pažystamą,nerimtą jauną moterį mačiau, kaip pati kabinosi prie vairuotojų norėdama susipažint. Važiuoja ir kiti gabenantys siuntas iš užsienio. Pati taip pat prieš kelis metus laukiau siuntos, tad buvo laiko, anksti ryte, stebėti ilgokai laukiant visą vaizdą. Gal kokie prisikibo turėdami tikslą ir žinodami viską. Gal paprašė kokį kilometrą pavežti,tyčia,sakydami iki kokios sugedusios mašinos,ar iki Kauno.Visaip gali būt. Bet Elektrėnai mažiau tikėtina vieta darant nusikaltimą,juk buvo daug geresnių, nuošalesnių vietų tada. Gal neišlipo sutartoj vietoj? O ties Elektrėnais jau vyko veiksmas nusikaltėlių, telefoną padėjo tikėdamiesi sutraiškys mašina

Alvidas

Alvidas portretas
Mišką šukuoti, ten kur moteris klyksmą girdėjo. Miške garsas ne taip toli sklinda. Prašyti karių ir karių savanoriu pagalbos. Orentyras gilziu rinkimo vieta ir į visas puses tegul šukuoja kariai. Galimai pririšo prie medžio ir per stipriai.

Vika

Vika portretas
Čia to kaimietė
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių