Į laisvę besiveržiančiam Asilui – naujas teismo kirtis

Už grotų didžiausioms metų šventėms pasiųstas, tačiau šią teismo nutartį skųsti ketinantis Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, praėjusią savaitę sulaikytas įtariant jį nauju šokiruojančiu nusikaltimu, šiandien išgirdo dar vieną to paties Kauno apylinkės teismo verdiktą.

Smogė iš peties

Už pakartotiną – jau trečią per pusantrų metų vairavimą apsvaigus, kuris buvo konstatuotas, sulaikius M.Mažeiką liepos 3-iosios vakarą pačiame Kauno centre – už „Mercedes-Benz“, registruoto moters vardu, vairo, teisėja Audronė Levinskienė jam skyrė maksimalią 2 tūkst. eurų baudą už tokį pažeidimą ir konfiskavo minėtą automobilį.

„M.Mažeika ne kartą trauktas administracinėn atsakomybėn už šiurkščius Kelių eismo taisyklių reikalavimų pažeidimus. Jis sąmoningai deklaruoja priešingą teisei elgesį. O mersedeso savininkė, nors ir neigė, kad davė jam savo automobilį, tačiau neužtikrino, jog M.Mažeika negalėtų šiuo naudotis, nors neneigė žinojusi, kad vairavimo teisė iš jo atimta. Šiuo atveju visuomenės interesai pakankami, kad pateisintų nuosavybės teisių ribojimą“, – taip savo nutarimą komentavo A.Levinskienė.

Kaip jau rašyta, tada M.Mažeikai ne tik nustatytas 0,51 prom. girtumas. Jo vairuotame automobilyje buvo rasta ir vadinamosios „žolės“ (antžeminių kanapių dalių) bei kokaino. Už šį, pagal aptiktų narkotinių medžiagų kiekį, tik baudžiamąjį nusižengimą prieš porą mėnesių 43-ejų M.Mažeika išgirdo jau devintą savo biografijoje nuosprendį. Jam buvo skirtas laisvės apribojimas – vienerius metus ir keturis mėnesius nuo 22 iki 6 val. būti namuose.

Gresia finansinis nukraujavimas

Dar griežtesnis įpareigojimas – neišeiti iš gyvenamosios vietos nuo 18 iki 7 val. M.Mažeikai buvo skirtas rugpjūtį – Apeliaciniam teismui jau trečią kartą paleidžiant jį iš suėmimo su agurkiniais sieto Igorio Laškevičiaus nužudymo byloje. Tada jam buvo skirta ir intensyvi priežiūra – stebėjimas elektroniniu prietaisu (apykoje).

Praėjusią savaitę, sulaikius M.Mažeiką per vieno buto Žemaičių gatvėje šturmą, paaiškėjo, kad jis ten negalėjo būti, nes buvo nurodęs savo gyvenamąja vieta tėvų adresą Sargėnuose. Dėl to, kad M.Mažeika pažeidė skirtos kardomosios priemonės sąlygas, Kauno apygardos teismo, nagrinėjančio I.Laškevičiaus nužudymo bylą, kaltinimą joje palaikantis prokuroras prašo panaikinti M.Mažeikos mamos sumokėtą 20 tūkst. eurų užstatą, kuriuo 2016-ųjų lapkritį Apeliacinis teismas pirmą kartą pakeitė jo suėmimą. Ir konfiskuoti šią penkiaženklę sumą valstybės naudai.

Užsiminė apie savižudybę

M.Mažeika linkęs teisintis, kad atsikraustė į minėtą butą Žemaičių gatvėje vos prieš dieną. Esą tik išvakarėse jį išsinuomojo sugyventinė. Ir tądien, kai buvo sulaikytas, jis neva jau ketino kreiptis į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, vykdžiusį intensyvią jo priežiūrą, kad būtų leista pakeisti gyvenamąją vietą.

Mano ginamajam diagnozuota onkologinė liga šį kartą nebus svarbiausiu argumentu. Koks bus svarbiausias, dar turiu pagalvoti.

Be to, M.Mažeika įtariamas, būdamas neblaivus ir žiauriai besielgdamas su sugyventine, šiame bute ją sužalojęs. Apie tai sužinota, nukentėjusiajai sugebėjus nusiųsti telefonu motinai savo nuotrauką su akivaizdaus smurto pėdsakais veide.

Patikslintais duomenimis, M.Mažeika buvo pažįstamas su šia iš Jonavos rajono kilusia 29-erių metų moterimi, anksčiau dirbusia pardavėja didžiuose Kauno prekybos centruose, ne vienerius metus. Tačiau, ankstesnėse M.Mažeikos bylose ji nefigūravo – nei kaip galima liudytoja, nei kaip kurio nors automobilio, prie kurių vairo jos sugyventinis po paleidimo į laisvę už minėtą užstatą buvo nutvertas net aštuonis kartus, nors neturėjo teisės jų vairuoti, savininkė.

Sulaikius M.Mažeiką, buvo išlaisvinta ir jo įkaite galimai tapusi sugyventinė. Dėl sunkios psichologinės būklės ji iki šiol – psichiatrų, kurie neskuba duoti teisėsaugininkams leidimo nukentėjusiąją apklausti, globoje.

Kalbėjo mįslėmis

M.Mažeikos advokatas Ričardas Girdziušas, aplankęs šiandien Tardymo izoliatoriuje laikomą savo ginamąjį, portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad skųs jo suėmimą.

„Tačiau mano ginamajam diagnozuota onkologinė liga šį kartą nebus svarbiausiu argumentu. Koks bus svarbiausias, dar turiu pagalvoti“, – kalbėjo mįslėmis R.Girdziušas.

M.Mažeika (kairėje) ir R.Girdziušas (dešinėje)

Į Kauno apylinkės teismą išklausyti sprendimo dėl eilinio jo padaryto nusižengimo M.Mažeika šiandien atvežtas nebuvo. Jis turi teisę per 20 dienų nuo A.Levinskienės nutarimo jam įteikimo apskųsti ir šį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zurnalistam pagarba.rasikit daug

zurnalistam pagarba.rasikit daug  portretas
ape tas isgamas.teisejei bijos

Tera

Tera portretas
Už kieno pinigus samdomas toks advokatas? Jei tėvai ? garantuoju , po kokių metų kitų jis ir juos nuplumpins.......

Vila

Vila portretas
Kiek galima apie ta asila rasyti. Juokiasi jis is musu visu ir dar labiau is teisesaugos. Tos visokios nuobaudos jam kaip nuo zasies vanduo. Gal jam reiketu psichiatro apziuros? Juk joks sveiko proto zmogus taip nesielgtu! Kiek galima su juo zaisti. Kalejimas seniai jo verkia. O gal musu policija neturi daugiau ka veikti, kaip tik vaikytis ta asila?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių