H. Daktaro problema kalėjime – dantų implantai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje nelaisvėje gyvena apie septynis tūkstančius asmenų. Visus juos išlaiko valstybė. Finansuojama kalinių priežiūra, apgyvendinimas, maitinimas ir visapusiška medicinos priežiūra. Iš esmės patekus į įkalinimo įstaigą, išsitirti ir išsigydyti galima nuo daugelio ligų.

Dabar tam atsirado dar daugiau galimybių – Pravieniškėse baigiamas įrengti modernus Laisvės atėmimo vietų ligoninės kompleksas. Jame jau gydomi sulaikytieji ir nuteistieji iš visų šalies įkalinimo įstaigų.

Deja, modernioje Laisvės atėmimo vietų ligoninėje nesuteikiamos tretinio lygio sveikatos priežiūros paslaugos, joms pacientai konvojuojami į viešąsias gydymo įstaigas. Tuo nepatenkinti ir kai kurie nuteistieji.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime iki gyvos galvos kalėti nuteistas Henrikas Daktaras jau kurį laiką skundžiasi negalintis susitvarkyti dantų. Kriminalinio pasaulio veikėjui reikalingi dantų implantai, o už juos, įstatymo numatyta tvarka, susimokėti reikia pačiam. Nuteistasis teigia, kad susimokėti gali, tačiau kalėjimo administracijos jis reikalauja privataus odontologo. Savo dantų implantaciją H. Daktaras nori patikėti geram specialistui.

Apie tai, kodėl toks H. Daktaro noras Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijai atrodo nepagrįstas ir kokios sveikatos priežiūros paslaugos iš tiesų užtikrinamos patekusiems į įkalinimo įstaigas, – laidoje „Specialus tyrimas“ šį vakarą per LRT televiziją.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį nusprendė, kad iki gyvos galvos Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime kalintis kaunietis H. Daktaras gali turėti tušinukų.

Be to, Lukiškių kalėjimas ir Kalėjimų departamentas iš naujo turės nagrinėti H.Daktaro prašymą dėl dantų implantavimo ir protezavimo. Teismo manymu, abi įstaigos prašymą išnagrinėjo ne taip, kai reikalauja įstatymas.

Kalėjimo administracija nurodė, kad nuteistojo sąskaitoje nėra pinigų. Teisme paaiškėjo, kad iš sąskaitos pinigus atskaičiuoja antstoliai, kalėjimas nurodo, kad nėra galimybės protezuoti dantų, kol nėra reikiamos sumos, o valstybės lėšomis nuteistajam protezuoti negalima, jis nepriskiriamas nė vienai kategorijai, kuri gali tikėtis tokios paslaugos. Tuo metu H.Daktaras siūlo tiesiogiai perversti medikui į jo įmonės sąskaitą. Tačiau kalėjimas nesutinka, kad H.Daktaras ar jo artimieji patys pervestų pinigus medikui.

„Jie man sako, kad sąskaitoje nėra pinigų, tu ne pensininkas, o kalėjime nėra gydytojo. Tada randa Santariškėse gydytoją, laukiau pusę metų, užrašė į eilę, paskui įstatymai pasikeitė. Prašau, kad teismas įpareigotų, kad ateitų į kalėjimą. Tiek vežiojimų, tiek nuostolių, kažkoks biurokratizmas. Atėjo, įstatė, ir viskas. Ketveri metai kovoju, su priekiniais dantimis kramtau – aš ne krokodilas, kad praryčiau kokią žąsį“, – teisme kalbėjo H.Daktaras.

 

 


Šiame straipsnyje: Henrikas Daktaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

hytresav

hytresav portretas
o jam kiaušių inplantų ar dar nereikia??? tegul paskuba kol dar gyd.Dainys gyvas...

Tera

Tera portretas
Sąžinės ir smegenų implantų prašytų

Daug

Daug portretas
tautiečių laisvėje neįkanda mėsos , neturi pinigų protezams. O kam zekui dantys? Tegu šliurpia trintą balandą.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių