H. Daktaro krikštasūnis tampa Kauno teisėjų galvos skausmu

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismą pasiekė dar vienas pagalbos prašymas iš Nyderlandų Karalystės – dėl tarptautinės sankcijos vienai iš garsiausių Daktarų atžalų – Elviui Ganusauskui pripažinimo ir vykdymo. Jau antras per mėnesį.

Šį kartą prašoma išieškoti iš 38-erių E.Ganusausko, kuris yra ne tik prieš 25-erius metus be žinios dingusio Daktarų gaujos branduoliui priklausiusio Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, sūnus iš pirmosios santuokos, bet ir už pastarojo nužudymą iki gyvos galvos įkalinto jo pusbrolio Henriko Daktaro krikštasūnis, 200 eurų baudą.

Ši bauda E.Ganusauskui buvo skirta 2017-ųjų vasarį – už 2016-ųjų gruodį įvykdytą vagystę iš vieno Nyderlandų prekybos centro. Garsiausia Daktarų atžala tada pavogė iš jo vyno ir mėsos. Ir vėl nesusimokėjo už tai jam skirtos baudos.

Kaip jau rašyta, sausio pabaigoje Kauno apylinkės teismą pasiekusiame panašiame prašyme iš Nyderlandų buvo teigiama, kad E.Ganusauskas per vieną 2016-ųjų rugsėjo savaitę net du kartus buvo nutvertas šios karalystės pareigūnų neblaivus vairuojantis automobilį. Tačiau už tai skirtos 650 eurų baudos nesusimokėjo iki šiol.

Išnagrinėti pastarojo Nyderlandų pareigūnų prašymo Kauno apylinkės teismui dar nepavyko. Prieš dvi savaites planuotame teismo posėdyje E.Ganusauskas nepasirodė. Iš kurjerių tarnybos buvo gautas atsakymas, kad jam du kartus nepavyko įteikti šaukimo Nyderlandų teisėsaugininkų nurodytu Vilijampolės adresu, kurį jiems nurodė pats E.Ganusauskas.

Priimta nutartis, kad į kitą teismo posėdį jis turi būti atvesdintas prievarta. Tačiau, kažin, ar Kauno policijai pavyks įgyvendinti šią užduotį, nes Registrų centre aptikta, kad E.Ganusauskas yra deklaravęs išvykimą į užsienį. Kai kurie komentatoriai po pirmosios portalo kauno.diena.lt publikacijos apie H.Daktaro krikštasūnio nuotykius Nyderlanduose buvo linkę įvardinti, kur jis šiuo metu gyvena. Esą – Tenerifėje.

Jeigu Kauno apylinkės teismui pavyktų iš E.Ganusausko išieškoti Nyderlandų jam skirtas baudas, šios atitektų Lietuvai.

Mongoliūkščio pravardę – kad nebūtų painiojamas su jaunesniuoju savo tėvo broliu – Mongoliuku turintis E.Ganusauskas Lietuvoje teistas jau tris kartus. Pirmą kartą – 1997-aisiais, dar būdamas aštuoniolikos. Už turto prievartavimą - reikalavo išpirkos už pavogtą automobilį. Dar po penkerių metų E.Ganusauskui buvo paskelbtas nuosprendis už spirito gabenimą stambiu mastu. Po to buvo mįslingas kartu bausmę Alytaus pataisos namuose atlikusio kalinio nužudymas. E.Ganusauskas buvo įtariamasis šiuo nusikaltimu su dar penkiais kaliniais, bet vėliau jo atžvilgiu byla buvo nutraukta. Tačiau atsirado dar vienas teistumas – dėl grasinimų šią bylą tyrusiam Alytaus policijos tyrėjui. E.Ganusauskas bandė už tai atsikeršyti, mėgindamas prisiteisti iš teisėsaugos institucijų beveik pusę milijono litų – už esą neteisėtą suėmimą įtariant jį prisidėjus prie nužudymo. Tačiau šis jo skundas buvo atmestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkas į kelnes deda

Kažkas į kelnes deda portretas
Kai pamatysim Tomkaus sąrašuose ne vieną veikiantį teisėsmaukininką - įvertinsim kas ir kam ji tokia reikalinga

na bordelio lietuvoje pradzioje

na  bordelio  lietuvoje  pradzioje  portretas
kgbesniku teissmaukiniu mafija ir sukure subure ,,,daktaro,,, chebra ,kurie uoliai tarybiniams teisemaukiniams padejo prichvatizuot uz viena rubly gamyklas ir fabrikus , isplaut per kriminala milijardines sumas ...todel ju krikstasuniai ar krikstaduros ...ar ju paciu vaikai --tai to pacio banditinio lizdo pauksciukai..ir del visu galvos skausmas turetu but vienodas...

Untulis

Untulis  portretas
tai gal dede gali sumoket tuos 200 kazkoks pazoras jau visai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių