„Grožio chirurgijos“ byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos teismas šį mėnesį pradės nagrinėti duomenų vagystės iš „Grožio chirurgijos“ klinikos bylą.

Pirmasis posėdis byloje numatytas gruodžio 21 dieną, ji bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

Anksčiau skelbta, kad byloje yra trys įtariamieji: gydytojas odontologas E. Č., informacinių technologijų specialistas, verslininkas A. M. ir IT specialistas S. V.

Jie kaltinami neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu, šios informacijos atskleidimu ir panaudojimu, turto prievartavimu.

Bylos duomenimis, kaltinamieji iš bendrovės duomenų bazių įgijo privačius klinikos pacientų duomenis ir vėliau prievartavo turtą grasindami šiuos duomenis paviešinti.

Iš „Grožio chirurgijos“ reikalauta 500 tūkst. eurų vertės „bitcoin“ kriptovaliutos, iš klinikos klientų – nuo 50 iki 800 eurų.

Ieškinių suma dėl padarytos neturtinės žalos siekia 230 tūkst. eurų, dar kelis tūkstančius eurų gali siekti turtinė žala.

Dalis nukentėjusiųjų – užsienio piliečiai. Tikslios sumos, kiek nusikaltėliams galėjo būti pervesta pinigų, neturima, nes dalis galbūt nukentėjusių asmenų į teisėsaugą nesikreipė.

Iš viso pavogti daugiau nei 22 tūkst. klinikos klientų duomenys. Nukentėjusiaisiais byloje pripažinti beveik šimtas asmenų.

Nustatyta, kad į „Grožio chirurgijos“ klientų duomenų bazę įsilaužta panaudojus buvusio klinikos darbuotojo prisijungimo duomenis. E. Č. anksčiau yra dirbęs klinikoje „Grožio chirurgija“, tačiau prisijungta buvo ne su jo duomenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Keistos tos bobos - TOKIUS pinigus skiria papų pasigražinimui, o kai kažkas tas jų 'grožybes' paviešina, tai pyksta.

Anonimas

Anonimas portretas
gerai nutekino

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
KIEK KYŠIŲ PAKIŠO,KAD BYLĄ SUKČIAMS UŽDARA.VISUOMENĖ TURĖTU ŽINOTI SUKČIUS,KURIE MATOMAI ŽINOMI ASMENYS.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių