Incidentas vaikų globos namuose: žirklėmis ginkluotas paauglys apiplėšė darbuotoją

  • Teksto dydis:

Antradienio vakare Kaune savivaldybės vaikų globos namuose, kuriuose šiuo metu – per šimtas auklėtinių, įvyko pavojingas incidentas. Panaudojęs smurtą prieš socialinę darbuotoją, penkiolikmetis šių namų gyventojas atėmė iš jos savo bei kitų globotinių banko korteles.

Policijos departamentas pranešė, kad per šį pavojingą incidentą, įvykusį jau po administracijos darbo valandų – apie 18 val., 15-metis ne tik grasino 53-ejų metų socialinei darbuotojai žirklėmis, bet ir sudavė jai smūgius į veidą, pilvą bei rankas.

Nukentėjusioji dėl patirtų sužalojimų į medikus nesikreipė. Bent tą patį vakarą.

Išpuolio taikiniu tapo socialinės darbuotojos turėtos užpuoliko bei jo sesers ir dar vieno 13-likos metų globotinio banko kortelės, į kurias kas mėnesį jiems pervedami vadinamieji kišenpinigiai. 15-likos metų jaunuoliui dėl ankstesnio nusižengimo buvo uždrausta ja naudotis.

Atsiėmęs savo banko kortelę  jėga penkiolikmetis išsivedė su savimi ir seserį bei minėtą trylikametį, kurio  kortelę taip pat atėmė. Nors naudotis jomis be globos namų darbuotojų  auklėtiniams draudžiama.

15-likos metų bėglys su metais vyresne seserimi negrįžo į globos namus pernakt, 13-metis po kurio laiko parėjo.

Dėl šio išpuolio Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. O globos namų administracija, suradus bėglius, ketina kreiptis pagalbos į vaikų teisių apsaugos specialistus. Jų bus prašoma patarimo, ką daryti su šiais paaugliais toliau. Jie yra priskiriami patiems problematiškiausiems šiuo metu Kauno savivaldybės vaikų globos namų gyventojams. Prieš kurį laiką broliui bei seseriai buvo skirtos psichologo konsultacijos, tačiau jie atsisakė šiose lankytis.

Sujungus Panemunėje įsikūrusius Kauno savivaldybės vaikų globos namus su prieš  kurį laiką panaikintais kitais Kauno vaikų globos namais – "Atžalynu", šiuo metu juose – 102 auklėtiniai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

airen

airen portretas
Degradu vaikai ir dar toliau bus dar graziau jie irgi gimdys debilus ju vaikai taip pat issigimusius o tai bus grazi tauta nes pasalpos tai nemazos vaikams taip kad ponai laikykites kantrybes jeigu dar liksim gyvi ir toliau girdesim kaip vaikai terorizuoja suaugusius jeigu ju neuzmus

nieko tokio

nieko tokio portretas
čia tik uogytės, manau ne už kalnų kai teisių be pareigų prifarširuoti jaunuoliai pradės šaudyti ugdymo įstaigose. Imam ir įsivaizduojam koks būtų sukeltas skandalas jei auklėtoja iš jų( be žirklių, tiesiog jėga) būtų tiesiog atėmusi mokėjimo korteles.

to tyrimas teisių vaikų pažeidimo

to tyrimas teisių vaikų pažeidimo portretas
Pirmiausiai, tai iš tų vaikų tėvų turi būti priteisiami alimentai jų vaikelių išlaikymui globos namuose. Taigi, čia ne tų vaikų uždirbti pinigai - kišenpinigiai, o mokesčių mokėtojų pinigai, kurių uždirbtais pinigais ir išlaikomi šitie tėvams nereikalingi vaikai. Mano nuomone, šitie paaugliai už šį išpuolį turi būti teisiami, o iš jų tėvų priteisiama materialinė ir moralinį žala užpultai darbuotojai.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių