Ginčą feisbuke girti transliavę ir vaikams grasinę tėvai teisiami nebus

  • Teksto dydis:

Kauno teisėsauga nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl tėvų, socialiniame tinkle transliavusių mažamečių akivaizdoje vykusį konfliktą.

Kaip trečiadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra, nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl tėvų piktnaudžiavimo savo teisėmis ir pareigomis priimtas atsižvelgiant į tai, kad baudžiamoji atsakomybė taikytina tik kraštutiniais atvejais, kuomet negalima taikyti kitų teisinės atsakomybės rūšių.

Šiuo atveju buvo konstatuota, kad buvę sutuoktiniai vaikų akivaizdoje elgėsi nederamai, jų veiksmuose nustatyti administracinio nusižengimo požymiai, atitinkantys tėvų valdžios panaudojimą priešingą vaikų interesams.

Atsižvelgiant į tai, ikiteisminio tyrimo metu surinkta medžiaga perduota Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnams spręsti administracinės atsakomybės taikymą nepilnamečių tėvams A. Š. ir R. Š.

Informacija apie nustatytas aplinkybes taip pat perduota Jonavos rajono savivaldybės administracijos vaiko teisių apsaugos skyriui.

Vasario 4-ąją socialiniame tinke „Facebook“ buvo transliuotas tiesioginis video, kuriame matomi mažamečių akivaizdoje alkoholinius gėrimus vartojantys, besikeikiantys, įžeidinėjantys vienas kitą ir užgauliojantys vaikus asmenys.

Ikiteisminio tyrimo metu negauta duomenų, apie prieš vaikus naudotą fizinį smurtą.

Tėvų surengta konfliktinio pokalbio transliacija sulaukė audringos kitų, to paties socialinio tinklo, vartotojų reakcijos. Tąkart Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams gavus pranešimą apie įvykį ir nuvykus į jo vietą, rasti neblaivūs tėvai – A. Š., kuriam nustatytas 2,66 promilių girtumas ir R. Š., kuriai nustatytas 2,84 promilių girtumas.

Tėvus išvežus į komisariatą, mažamečiai pristatyti į gydymo įstaigą bei informuoti Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asas

Asas portretas
nera namu be dumu,bet cia dalbajobai tevai,net skaudu ziuret
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių