Gimtadienio nuoskaudos virto tragedija

Prieš teismą stojusi 56-erių Violeta Petrauskienė iš Babtų prisipažino nužudžiusi penkiolika metų jaunesnį sugyventinį, gyvenusi su lavonu tame pačiame bute dvi dienas, vėliau nuvilkusi jį iš penkto aukšto ir paslėpusi kiemo krūmuose šalia daugiabučio.

Slėptuvę parodė pati

41-erių S.A., su kuriuo V.Petrauskienė teigė gyvenusi devynerius metus, lavonas rastas birželio 14-osios vakare prie vieno, anot Babtų seniūnijos darbuotojų, prastos reputacijos šio miestelio Kauno gatvės bendrabučio tipo daugiabučio.

Jo kūnas, įvyniotas į pledą ir paslėptas vos už 20 m nuo namo esančiuose tankiuose krūmuose, jau buvo kažkieno apgraužtas. Jis išgulėjo šioje slėptuvėje apie dešimt dienų, kol ją policijai parodė pati įtariamoji S.A. nužudymu.

Pareigūnai pradėjo S.A. paiešką, gavę jo sesers pareiškimą dėl brolio dingimo. Ji teigė, kad brolio sugyventinė į jos skambučius telefonu neatsiliepia.

Kaimynams, kurie taip pat pasigedo S.A., jo sugyventinė teigė, kad jis esą išvyko pasveikinti tėvo su jo diena. O šiai praėjus, tačiau S.A. negrįžtant, esą negali jam paskambinti, nes jis pametęs savo mobiliojo ryšio telefoną, o jo tėvo numerio nežinanti.

Išnarpliota per dieną

Policija, pradėjusi S.A. paiešką, jo dingimo mįslę išnarpliojo tą pačią dieną. O jo nužudymo byla perduota Kauno apygardos teismui per tris savaites.

Anot jame liudijusios pareigūnės, įtarus, kad dingusiojo sugyventinė kažko nepasako, nepatingėta nuvažiuoti pas šią ir antrą kartą. Telefonu neatsiliepianti V.Petrauskienė rasta girtaujanti pas kaimynus ir pakviesta pokalbio į tarnybinį automobilį.

Atkaklūs pareigūnai netruko rasti jos parodymuose prieštaravimų. Galiausiai dingusiojo sugyventinė pareiškė: "Važiuojame – parodysiu, kur jis!" Ir netrukus liepė sustoti prie daugiabučio, kuriame gyvena.

Nusekus paskui ją prie viename namo gale esančių krūmų, iš jų kyšojo žmogaus kojos, paslėptos po nulaužytomis šakomis.

Parodžiusi, kur paslėpė lavoną, V.Petrauskienė prisipažino nužudžiusi sugyventinį kilus pavydo scenai. Esą po to, kai jis neblaivus prisipažino, kad tądien, kai ji neįsileido jo su gėlėmis, atneštomis gimtadienio proga, jis buvo nuėjęs pas buvusią sugyventinę.

Nužudė netyčia?

Lemtingu tapęs neblaivių sugyventinių santykių aiškinimasis įvyko už kelių dienų po 56-ojo V.Petrauskienės gimtadienio. Kai jie, jau susitaikę, grįžo iš pažįstamos, prieš tai davusios niekur nedirbančiam S.A. 10 eurų minėtoms gėlėms, vyro gimtadienio.

Ši sugyventinių pažįstama teisme pasakojo, kad tądien jie kepė šašlykus, kuriuos užsigėrė stipriu alumi. Jokių artėjančios tragedijos požymių nebuvo – svečiai išėjo į namus nesusipykę.

Tačiau, sugyventinio nužudymu kaltinama V.Petrauskienė teisme prisipažino, kad tą lemtingą naktį iš birželio 1-osios į 2-ąją jiedu su sugyventiniu ir namuose gėrė alų. O priėjus iki santykių aiškinimosi S.A. jai trenkęs į veidą, dėl to ji supykusi ir stvėrusi nuo stalo peilį. Smogė juo skriaudikui spontaniškai, netaikydama į jokią konkrečią vietą. Ir tik vieną kartą. Po to, įmetusi peilį į dubenį virtuvėje, nuėjo miegoti, nes buvo gerokai apgirtusi.

Makabriškos slėpynės

Anot V.Petrauskienės, ryte ji rado sugyventinį sėdintį ant grindų – šalia kriauklės. Jis buvo negyvas.

V.Petrauskienė teigė labai dėl to išsigandusi ir išbėgusi iš namų ravėti daržo. Grįžo į namus tik vakare ir iš karto nuėjo miegoti. Kitą rytą vėl išėjo į darbą ir, tik grįžusi iš jo, pradėjo galvoti, ką daryti su lavonu. Prieš vidurnaktį nusprendė jį, susuktą į storą pledą, išvilkti į kiemą.

Anot teisiamosios, šį baisų krovinį iš penktojo aukšto, kuriame jos butas, nutempė viena. Nieko iš kaimynų pakeliui nesutiko. Niekas iš jų nieko negirdėjo.

Radus nužudytojo kūną, iš tikrųjų konstatuota tik viena durtinė-pjautinė žaizda velionio kirkšnyje. Nusikaltimo įrankis – virtuvinis peilis rastas tame pačiame dubenyje virtuvėje, į kurį buvo įmestas iš karto po nusikaltimo.

Tragedijos buvo galima išvengti?

Nužudytojo sesuo yra pareiškusi teisiamajai civilinį ieškinį. Ji prašo priteisti iš V.Petrauskienės ne tik brolio laidotuvių išlaidas, bet ir 20 tūkst. eurų moralinį atlygį.

V.Petrauskienei skirtas valstybės advokatas teismui pateikė savo ginamosios charakteristiką, pasirašytą vietinės ūkininkės, kurios gėlininkystės ūkyje teisiamoji ne vienus metus dirbo šiltnamio darbininke. Charakteristikoje teigiama, kad nekonfliktiško charakterio V.Petrauskienė niekada nebuvo pasirodžiusi darbe girta, tačiau ateidavo sumušta ir išrautais plaukų kuokštais.

Apie tai, kad niekur nedirbantis S.A., kurį V.Petrauskienė išlaikė, nuolat prieš ją smurtaudavo, teisme liudijo ir sugyventinių kaimynės, ne kartą kvietusios dėl to policiją. Šios pareigūnai kartais triukšmadarį išsiveždavo. Tačiau, kaip paaiškėjo po tragedijos, nė vienu atveju ikiteisminis tyrimas nebuvo pradėtas.

Anot pačios teisiamosios, medikų pagalbos jai neprireikdavo, nors, anot kaimynių, ji kartais po tokių barnių vaikščiodavo visa mėlyna.

Tragedija įvyko V.Petrauskienei pradėjus nebeįsileisti smurtautojo į savo namus. Tačiau šiam vis pavykdavo suminkštinti moters širdį. Už S.A. nužudymą jai gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ged

Ged portretas
Baikit kalbet buvusi sugyventine jo Laima Barstiene Babtu pazyba is jos isejo ir del jos konfliktas buvo prase jos pinigu ait alaus o Violeta nedave tai ir sere jos jai bet teismas koks zmogus buvo sedintis 2paras ar 3ane jis per para net nereik paros sustinksta atsipalaiduoja ir sedintis jus man pasakykit kaip ji galejo ji istiesint ka va koke Lietuvos teismai bele prisipazino ir gerai gana tirti juokas ima gedos turetu jis aukstas kaip ji skruzdele ji is 5 auksto istemtu sedinti ka jis butu apdauzytas apdraskytas man geda klausyt tokiu teismu sedi teisme ir neoerskaito kas parasyta nosi krapsto ziovauja nu vienu zodziu baisu

Greblys.

Greblys. portretas
Tragedijos galima isvengti nemokant pasalpu,o iduodant kastuva tegu susikasa lysves augina darzoves,kam yra salygu ir paukscius.Manau ,kad darome didele beda Lietuvai augindami alkocholikus,tinginius is kartos i karta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių