Gavus specialisto išvadą grėsęs skandalas subliūško

  • Teksto dydis:

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl nemažą atgarsį sukėlusio radinio Kauno klinikinės ligoninės teritorijoje. Gavus jį tyrusio specialisto išvadą, konstatuota, kad tai buvo ne nusikaltimas, o nelaimingas atsitikimas.

Kaip tada pranešė Policijos departamentas, galimai apie 4-5 mėnesių žmogaus vaisius buvo rastas birželio 12-osios popietę minėtos Baltijos gatvėje esančios Kauno ligoninės Infekcinio skyriaus teritorijoje – jos siurblinėje, ties nuotėkų surinkimo anga.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas ryšiams su visuomene Gediminas Stanišauskas tada portalui kauno.diena.lt patikslino, kad minėtas radinys, labai sukrėtęs visą jų kolektyvą, aptiktas, atliekant eilinį fekalijų pakėlimo stoties, aptarnaujančios Infekcinę ligoninę, Vaikų priimamąjį bei polikliniką ir maisto gaminimo cechą, vamzdžio pralaidumo patikrinimą. Tai yra būtina, nes minėtas ligoninės korpusas yra dauboje, dėl ko reikia siurbliu pakelti šios stoties turinį iki miesto kanalizacijos tinklų. Ir tai ligoninės santechnikai atlieka du kartus per dieną.

"Nuėmus groteles, kartu su vandens pliūpsniu iš 20 cm skersmens vamzdžio iškrito ir neišnešiotas žmogaus vaisius. Santechnikams pranešus apie tai ligoninės vadovybei, ši nedelsiant informavo apie jų radinį policiją," – akcentavo tada G.Stanišauskas.

Anot pašnekovo, radinys galėjo patekti į siurblinę tik iš ligoninės pastatų. Pašaliniai asmenys patekti į ją negali – ant siurblinės durų kabo spyna.

Pasiteiravus apie galimas versijas, G.Stanišauskas teigė, kad ligoninė nelinkusi jų komentuoti, tačiau, kiek galės, padės teisėsaugininkų pradėtam tyrimui.

Nuėmus groteles, kartu su vandens pliūpsniu iš 20 cm skersmens vamzdžio iškrito ir neišnešiotas žmogaus vaisius.

Vis dėl to iš pašnekovo pavyko išpešti, kad galima įtariamoji galėjo būti ir ligoninės pacientė, ir eilinė lankytoja, specialiai – galimai vedama nusikalstamų tikslų atėjusi į vieną iš jos tualetų iš gatvės. Deja, ligoninėje vaizdo kamerų nėra, nes pacientus draudžiama filmuoti. Nors pačioje ligoninės teritorijoje jų, anot G.Stanišausko, turėtų būti.

Ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti pradėję teisėsaugininkai taip pat galimų versijų nekomentavo. Nors ir nepaneigė, kad šiurpus radinys gali būti susijęs ir su priešlaikiniu gimdymu, ir su nelegaliu abortu.

Ne per seniausiai gauta šį radinį tyrusio specialisto išvada, kurioje teigiama, kad tai – 15-18 savaičių, o ne 4-5 mėnesių, kaip įtarta iš pradžių, žmogaus vaisius. Ir jis yra persileidimo pasekmė. O šis galėjo įvykti dėl įvairių priežasčių: infekcijos, apsigimimo, peršalimo, organizmo anomalijos ir pan.

Belaukiant šios išvados, bandyta nustatyti ir galimas radinio patekimo į siurblinę aplinkybes. Buvo apklausti liudytojai, tačiau po specialisto verdikto tikrinti jų įtarimus, kaip ir kitą suteiktą informaciją, nebebuvo prasmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesuprantu

nesuprantu portretas
Per metus (?) laiko taip ir niekas nepaaiskejo...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių