Garsiausias Lietuvos pedofilas pagaliau pavargo?

  • Teksto dydis:

Neįtikėtina, tačiau lig šiol vos ne kiekvieną teismo nutartį, jau nekalbant apie jam paskelbtus nuosprendžius, skundęs garsiausiu Lietuvos pedofilu tituluojamas Ervydas Čekanavičius pagaliau nurimo. Jis neapskundė prieš kelias savaites paskelbtos Kauno apylinkės teismo nutarties grąžinti jam jau seniai nebegaliojančius Rusijos rublius.

Kaip jau rašyta, ši penkiaženklė 1992-ųjų metų laidos Rusijos rublių suma buvo rasta vokelyje, esančiame vienoje Kauno apylinkės teismo nagrinėtoje E. Čekanavičiaus byloje, saugomoje archyve. Sukako terminas šią sunaikinti, o jos nuosprendyje joks sprendimas dėl minėtų pinigų nebuvo priimtas.

Teismo raštinės darbuotojos, aptikusios šį radinį, teikimą nagrinėjo teisėja Liuba Kymantienė, 2000-ųjų birželį paskelbusi minėtą nuosprendį, kuriuo E. Čekanavičius buvo pripažintas kaltu tik dėl nepilnamečių berniukų apsvaiginimo psichotropinėmis medžiagomis. Dėl kėsinimosi lytiškai pasinaudoti savo bejėgiškos būklės aukomis jis tada buvo išteisintas, nesurinkus pakankamai įrodymų. Esą policijos pareigūnai įsiveržė per anksti.

Tada teisėja L. Kymantienė jam skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę griežto režimo pataisos darbų kolonijoje. Tačiau pritaikius amnestiją, ši bausmė buvo sumažinta trečdaliu.

E. Čekanavičius tradiciškai šį nuosprendį skundė, tačiau Kauno apygardos teismas jo skundą atmetė.

Tačiau nei minėtoje Kauno apygardos teismo nutartyje, nei teisėjos L.Kymantienės nuosprendyje nebuvo nė žodžio apie minėtus Rusijos rublius, rastus per kratą, atliktą E.Čekanavičiaus namuose Vilijampolėje, Vytenio gatvėje, 1998-ųjų pavasarį.

Teikimo nagrinėjime dalyvavusi prokurorė siūlė šiuos pinigus jam dabar grąžinti. Esą jie su nusikaltimu, už kurį šioje byloje nuteistas E.Čekanavičius, neturi nieko bendro – su nukentėjusiaisiais jais nebuvo atsiskaitoma. Jos siūlymas buvo patenkintas.

Pats E.Čekanavičius, svarstant šį teikimą, nedalyvavo. Tokie klausimai sprendžiami be nuteistųjų.

Garsiausiu Lietuvos pedofilu tituluojamas E. Čekanavičius, kuriam balandį sukako 68-eri, šiuo metu atlieka penkiolikos metų laisvės atėmimo bausmę Kybartų pataisos namuose. Bausmė jam buvo skirta už trylikamečio, su kuriuo susipažino Vilniaus geležinkelio stotyje ir atsiviliojo jį į savo namus Kaune, seksualinį prievartavimą bei jo apsvaiginimą neteisėtai laikytomis psichotropinėmis medžiagomis, kurių rastas labai didelis kiekis.

Įskaičiavus į E. Čekanavičiui už šiuos nusikaltimus skirtą bausmę ir beveik pusantrų metų, praleistų už grotų iki šio nuosprendžio, jis turėtų išeiti į laisvę 2024-ųjų rudenį, kuomet jau būtų 75-erių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzeikas

Dzeikas portretas
Atstokite nuo pedofilo.Jis jau i pensija isejo.

NA NA

NA   NA portretas
šitas vadinamas pedofilas, labai yra pavojingas , tikriesiems pedofilams

Anonimas

Anonimas portretas
Man atrodo, jog garsiausias Lietuvos pedofilas yra visiškai kitas... :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių