Garliavos verslininkai tapo paauglių įkaitais

Kiek ir kokių nusikaltimų turi padaryti nepilnametis, kad pagaliau atsidurtų už grotų? Atsakymo į šį klausimą ieško vieno Garliavos kvartalo verslininkai, tapę trylikamečio ir keturiolikmečio įkaitais. Vaikų aukos spėja, kad nepilnamečius žygiams įkvėpia alkoholis.

Kiek ir kokių nusikaltimų turi padaryti nepilnametis, kad pagaliau atsidurtų už grotų? Atsakymo į šį klausimą ieško vieno Garliavos kvartalo verslininkai, tapę trylikamečio ir keturiolikmečio įkaitais. Vaikų aukos spėja, kad nepilnamečius žygiams įkvėpia alkoholis.

Nusikaltimų daugiau nei metų

Išlaužtos kavinės lango grotos, krepšiais išneštas alkoholis, piktybiškai apgadinta brangi pastato apdaila, sulaužyti langų rėmai, padegtas lauko skėtis, ant stogo užkeltas suolas, pavogtas gesintuvas, kuris vėliau išpurkštas ant gimnazijos sienų ir jos sargui į akis, pagaliu nudaužyti pagrindinę Garliavos gatvę puošę ant stulpų sukabinti gėlių vazonai, supuvusiais obuoliais apmėtyti kirpyklos langai ir t.t., ir t.t.

Taip liepos pabaigoje pasižymėjo du nepilnamečiai garliaviškiai. Vienas iš jų už nusikaltimus visiškai neatsako, nes dar neturi keturiolikos. Jo vyresnis bendras jau sulaukė keturiolikos. Anot pareigūnų, Kauno rajone jis apsigyveno jau turėdamas devynių nusikaltimų šleifą.

Nusikalstamas šešėlis

Vietiniai pasakoja, kad vienas iš Garliavos verslininkus terorizuojančių paauglių yra rėžęs, kad eina naktimis vogti tam, jog "motina turėtų ką ėsti". Pareigūnų duomenimis, ji narkomanė.

Kito kvartalą siaubiančio paauglio motina dirba parduotuvėje. Pastarosios sūnus prasitarė, kad jo motina taip pat labai buvo suinteresuota grobiu. Pavogtą alkoholį ji ketino parduoti parduotuvėje, kurioje dirba, slapčia nuo šios savininkės.

Apie tai nepilnamečiai nusikaltėliai yra papasakoję vienai iš savo aukų – "Donaldo kavinės" savininkei Adolfinai Povilaitienei. Buvusi pedagogė teigė sugebėjusi rasti būdą prieiti prie ilgapirščiais ir vandalais virtusių paauglių, nežinančių, kas yra motinos švelnumas ir meilė.

Laužė viską paeiliui

A.Povilaitienė šiandien drąsiausiai pasakoja apie minėtų paauglių terorą. Ir drąsiausiai reiškia pretenzijas jos ir kitų verslininkų nesugebantiems apginti pareigūnams.

"Viskas prasidėjo liepos 18-osios naktį – tada nukentėjo ne vienas mūsų kvartalo namas. Tąnakt buvo išdaužyti ir kepyklos "Rugiaduonis", kuri buvo apvogta ir taip pat piktybiškai nusiaubta, langai. O mūsų barmenė, ryte atėjusi į darbą, rado išlaužtas sandėlio patalpos, esančios pusrūsyje, lango grotas", – prisiminė A.Povilaitienė.

Per pirmąjį įsilaužimą iš jos kavinės buvo išnešta įvairių alkoholinių gėrimų už 200 eurų. Jie pasiekti nuplėšus namo apdailos detales, su kuriomis įveiktos lango grotos. O išgabenti gėrimai ropščiantis per vidiniame kieme esančius šiukšlių konteinerius. Dalis butelių skubant sudaužyti.

Teko budėti naktimis

Po kelių dienų buvo išdaužytas kitas pusrūsio langas.

Patekę pro jį į virtuvės patalpą įsibrovėliai nerado to, ko tikėjosi. Dėl to išliejo įtūžį ant pastato sienų – subraižė jas kitomis nuplėštomis apdailos detalėmis. Šių vietoje šiandien žiojėja labiausiai A.Povilaitienę, sudėjusią į pastato apdailą nemažus pinigus, skaudinančios skylės.

Kol išdaužytas langas buvo pakeistas, ji, pasikeisdama su samdytu žmogumi, budėjo naktimis. Tada ir pamatė apie pusę trijų nakties aplinkui besisukinėjančius iš pažiūros dvylikos trylikos metų paauglius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu jo

nu jo portretas
o jums kartais neatrodo ,kad spauda raso i netiesa,bele kad rasyti

sauliu sajunga

sauliu sajunga portretas
pasamdai bernuka uz 300 euru,pagauna po viena ir su armatura sulauzo kikvienam po dvi rankas ,

manau kad

manau kad portretas
isaugs nauja banditu karta
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių