Per gaisrą nukentėjusi šeima sulaukė pagalbos

  • Teksto dydis:

Kauno rajone, Šatijų kaime, gyvenančiai Jono ir Dianos Simaškų šeimai nepavyko susėsti prie bendro Kūčių stalo – švenčių išvakarėse jų būstą sunaikino gaisras. Nelaimės ištiktiems gyventojams suskubo padėti ne tik vietos bendruomenė, tačiau pagalbos vis dar reikia.

Soduose pastatytas karkasinis namas užsiliepsnojo žaibiškai. D. Simaškienė spėjo pagriebti dėžutę su dokumentais, tada ji su vyru ir dviem vaikais išbėgo į lauką.

Atvykę ugniagesiai numalšino liepsnas, tačiau gyvenamųjų patalpų praktiškai neliko: karkasinė namo dalis sudegė, o mūrinė visiškai sulieta gesinant gaisrą. D. Simaškienė pasakojo, kad namas buvo nupirktas už paskolą, kuri dar ne visai grąžinta.

Antradienį į gaisravietę atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Lapių seniūnas Rimantas Stankus tarėsi, kaip padėti nukentėjusiai šeimai. Meras sakė, kad padegėliams bus išmokėta vienkartinė pašalpa – maždaug 1 900 eurų. 

Kauno rajono savivaldybė yra įsigijusi du mobilius vokiškus namelius, kuriuose galima laikinai apsigyventi. Kol kas Simaškų šeima glaudžiasi pas gimines.

Žinia apie įvykusią nelaimę greitai pasklido socialiniuose tinkluose. „Norėčiau nuoširdžiai padėkoti visiems, dovanojusiems drabužių, parėmusiems pinigais. Nesitikėjau, kad sulauksime tokios pagalbos“, – susijaudinusi kalbėjo D. Simaškienė.

Šeima viliasi atstatyti gaisro suniokotą namą. Girininkija pažadėjo lengvatinėmis sąlygomis parduoti medienos.

Drabužiais padegėliai jau apsirūpino, tačiau pinigai namo statybai labai praverstų. Juos galima pervesti į Dianos Simaškienės sąskaitą LT477044060003268055 SEB, nurodant, kad tai yra auka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juliau, ar tikrai jau Tėvas nemoka alimentų

Juliau, ar tikrai jau Tėvas nemoka alimentų portretas
teisėjas

Anonimas

Anonimas portretas
Swx, Juliau ar bandei bet kartą su tėvu susisiekti. ar kaip koks spoguotas ononistas prie kompo loji internete!

Julius Simaška

Julius Simaška portretas
Pykčio nelaikau, tik noriu kad skaitytojai žinotų nuslėptus faktus apie šiuos asmenis ir šį namą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių