FNTT krečia Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrą

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ketvirtadienį atlieka kratas Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre Kaune.

Kratos vykdomos atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo stambiu mastu, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

„Atliekami procesiniai veiksmai. Tyrimo objektas yra tie patys faktai, kurie anksčiau buvo minėti žiniasklaidoje, informacija, kurią mes disponuojame ir gavome. Renkami duomenys apie galbūt padarytas nusikalstamas veikas. Šiame tyrime domimės ir dėl gautos ES finansinės paramos “, – BNS sakė laikinasis FNTT vadovas Šarūnas Rameikis, patvirtinęs portalo 15min.lt pirmiausia paskelbtą informaciją.

BNS žiniomis, kratos atliekamos nuo pat ryto. Š.Rameikis neatskleidžia, ar tyrime yra įtariamųjų.

Žiniasklaidoje skelbta, kad centro direktorė Laimutė Anužienė per autorines sutartis sau ir artimiesiems išsimokėjo per 20 tūkst. eurų, o centro diplomai būdavo išduoti studentams, kurie realiai nesimokė.

Dėl galimų pažeidimų Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo mokymo centre tyrimą atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Šį birželio 13 dieną pradėtą tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra. FNTT atliekamą tyrimą kontroliuoja Generalinė prokuratūra.

„Dėl viešoje erdvėje įvardytų galimų aibės pažeidimų, ypač kiek tai susiję su Europos Sąjungos fondo lėšų įsisavinimu, toje dalyje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis pradėtas neseniai“, – praėjusią savaitę per Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį yra sakiusi STT Administravimo valdybos viršininko pavaduotoja Rūta Kaziliūnaitė.

Į teisėsaugą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešojo intereso gynimo ir galimai neteisėto valstybės turto bei lėšų naudojimo kreipėsi Seimo narės konservatorės Agnė Bilotaitė ir Ingrida Šimonytė. Iš pradžių ikiteisminį tyrimą atsisakyta pradėti, parlamentarės tokį STT sprendimą apskundė. Anot R.Kaziliūnaitės, naujas sprendimas priimtas įvertinus papildomas aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Studentas

Studentas portretas
Mano geras pažystamas šioje mokykloje ”ale mokinasi” viskas fiktyviai..turi soc garantijas..2 metus ramus..lengvatos kaip studento...istojo už pinigus...buvo tik viena karta nuejes pažymejimo pasiimti....Daug ten tokiu...ten stoja tokie kurie nenori kabeti ore!

Anonimas

Anonimas portretas
Kurią bepaimtum valstybinę įmonę, įstaigą - ten ir korupcija pinigų grobstymas. Galo ir krašto nėra. Niekada Lietuva laisva nebus. Jos greit visai nebus.

Lemtis

Lemtis portretas
Gali dabar kaltinti buvusį darbuotoją, ar ką tik nori, ale ne jis juk afioras darė. Greitesnio apsivalymo nuo parazitų ten linkiu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių