Eurų klastotojai nenori likti basi

Pasiūlytos bausmės pernai Lietuvą eurų klastotėmis užvertusiems kauniečiams Giedriui Marcinkevičiui ir Algimantui Juodeliui. Prokuroras prašo ne tik konfiskuoti daugiau nei 40 tūkst. eurų, bet ir falsifikatų platinimui naudotą automobilį.

Susidaro įspūdinga suma

Eurų klastotės buvo spėjusios pasklisti ne tik po Lietuvą, bet ir po Europą, todėl jas gaminusiam G.Marcinkevičiui pasiūlyta skirti ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą trejiems metams. Prašoma konfiskuoti ir 43 872 eurus.

"Kauno diena" rašė, kad šis tik 50 proc. darbingas kaunietis kaltinamas ne tik 50 eurų klastočių gamyba, bet ir padirbinėjęs 100 eurų banknotus, kurie Lietuvoje pasirodė dar 2008-ųjų pabaigoje. Tada iš apyvartos išimta daugiau kaip pusketvirto tūkstančio šių klastočių.

Įtariamųjų tada nustatyti nepavyko. Padirbinėtojai įkliuvo per pernykštę balandžio 1-osios Kauno apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos operaciją. Ji buvo surengta Dainavos mikrorajone. Tuomet rasta klišė, kuria, anot specialistų, gamintos anksčiau po visą Lietuvą pasklidusios padirbtos eurų šimtinės su skirtingais serijų numeriais.

Prokuroras suskaičiavo, kad iš šių klastočių gamybos G.Marcinkevičius galėjo turėti minėtą penkiaženklį pelną. Remtasi jo paties parodymais. Atvertus šią bylą Kauno apygardos teisme, paaiškėjo, kad kartu su juo teisiamas A.Juodelis, padėjęs platinti falsifikatus, grąžindavo 11 proc. nuo tikrosios padirbtos kupiūros vertės.

Sulaukė Europolo padėkos

Per operaciją, už kurią Kauno policija sulaukė Europolo padėkos, A.Juodelis buvo sulaikytas su įkalčiais – ką tik išėjęs iš G.Marcinkevičiaus išsinuomoto buto Partizanų g. 228 penkiaaukštyje. Čia buvo įrengtas pogrindinis eurų gamybos fabrikėlis.

A.Juodelio kišenėje tada rastas paketas su 100 vienetų padirbtų 50 eurų banknotų. Atlikus kratą G.Marcinkevičiaus bute, aptikti dar 228 vienetai tokių pačių klastočių.

Iki šiol neteistas po mėnesio 50-metį švęsiantis G.Marcinkevičius ir prieš trejus metus už neteisėtą disponavimą narkotikais be tikslo šiuos platinti teistas A.Juodelis, kuriam šią vasarą sukaks 40, tuo metu oficialiai buvo bedarbiai.

A.Juodeliui pasiūlyta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, atidedant jos vykdymą tokiam pačiam laikotarpiui. Iš jo prašoma konfiskuoti 2 090 eurų. Ši suma apskaičiuota remiantis tais 11 proc. nuo tikrosios į apyvartą paleisto falsifikato vertės.

Brolio šešėlis

Ieškiniui A.Juodeliui užtikrinti laikinai apribotos teisės į automobilį "Porshe Cayenne". Šis oficialiai registruotas dar vieną automobilį turinčio A.Juodelio brolio vardu, tačiau, teisėsaugininkų duomenimis, juo naudojosi teisiamasis.

Oficialus "Porshe" savininkas apklaustas teisme liudytoju. Jis dirba spaustuvėje, tačiau kategoriškai neigė įtarimus, kad G.Marcinkevičiui ir jam talkinusiam savo broliui padėjo apsirūpinti klastočių gamybai reikalingomis žaliavomis.


Šiame straipsnyje: euraiklastotėspinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ha ha ha ha matomai visus

cha  ha  ha  ha  ha  matomai  visus   portretas
orginalius eurus atidave teisejams , prokurorams ir exsprokurorams -dabartiniams ,,,,advokatams,,, todel ir bausme juokinga iki apsimyzimo, manau siuo ,,,teismo nuosprendziu,,, skatinami pinigu padirbinetojai ir narkotiku platintojai --is kuriu nuo ju gautu kysiu tunka lietuvos teisesmaukiniu mafija.....

vladas

vladas portretas
,,Prie ruso"butu auksciausia bausme-susaudymas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių