Emigrantai tikėjosi pralobti sukčiaudami Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams. 27-erių metų Arnoldas Laurinavičius ir 24-erių Rokas Svetika pripažinti kaltais dėl prekybos žmonėmis veikiant organizuotoje grupuotėje.

Teismas, išnagrinėjęs bylą, nustatė, kad A. Laurinavičius ir R. Svetika, veikdami gaujoje kartu su kitais asmenimis, 2013 m. kovo–gegužės mėnesiais susitarė verbuoti ir gabenti asmenis į Vokietiją, kur jie vykdytų nusikaltimus.

Ikiteisminio tyrimo metu nenustatyti organizuotos grupės nariai telefonu skambino į Vokietiją nepažįstamiems šios valstybės piliečiams ir, prisistatę teisėsaugos atstovais, sąmoningai juos klaidino – pranešdavo, kad jų artimieji pateko į eismo įvykį, kurio metu jie padarė žalą tretiesiems asmenims, todėl, esą siekiant išvengti atsakomybės, būtina perduoti jų nurodytas pinigų sumas pas juos atvyksiantiems asmenims. Lietuvoje užverbuoti nukentėjusieji, vykdydami ikiteisminio tyrimo metu nenustatytų gaujos narių nurodymus, nuvykę pas nurodytus asmenis paimdavo išviliotus pinigus.

Tiek elektrėniškis A. Laurinavičius, tiek iš Panevėžio kilęs R. Svetika apgaule užverbavo nukentėjusiuosius ir gabeno juos į Vokietiją sukčiauti.

Kauno apygardos teismas skyrė A. Laurinavičiui 6 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo, o R. Svetikai – 5 metų laisvės atėmimo bausmes, kurias jie turės atlikti pataisos namuose.

Iš A. Laurinavičiaus nukentėjusiajam A. G. priteista 300 eurų, o iš R. Svetikos nukentėjusiajam V. S. – 450 eurų neturtinės žalos.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusaut naxren reikejo

nusaut  naxren  reikejo  portretas
lansbirkinius anukelius............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių