E. Daktaras vėl mina teismų slenkstį

Kauno probacijos skyrius, prižiūrintis, kaip Enrikas Daktaras laikosi Vilniaus miesto apylinkės teismo jam skirtos bausmės už muštynes naktiniame sostinės klube sąlygų, kreipėsi į Kauno apylinkės teismą dėl papildomos baudžiamojo poveikio priemonės Henriko Daktaro sūnui.

To imtasi po to, kai 35-erių metų E. Daktaras, kuris minėtu pernykščio pavasario nuosprendžiu buvo nuteistas dvejų metų laisvės atėmimu, atidedant bausmės vykdymą metams, padarė tris naujus pažeidimus. Šiemet sausį jis du kartus įkliuvo kalbantis prie vairo mobiliuoju telefonu ir kartą 37 kilometrais viršijęs leistiną greitį. Dėl to Probacijos tarnyba trečiadienį prašė teismo įpareigoti E. Daktarą dalyvauti elgesio pataisos programoje, kuri bus vykdoma tame pačiame Kauno probacijos skyriuje, kuris kontroliuoja jo elgesį.

Ar teismas patenkins Probacijos tarnybos teikimą įpareigoti E. Daktarą papildomai išklausyti kelias jų paskaitas, paaiškės po savaitės.

Teikimo nagrinėjime dalyvavęs E. Daktaras pripažino padarytus pažeidimus. Tiesa, bandydamas juos sušvelninti, vadindamas mažareikšmiais ir teisindamasis, kad taip buvo priverstas pasielgti dėl savo verslo sėkmės.

Kaip jau rašyta, pernai kovą Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo įpareigojęs E. Daktarą skirtos bausmės atidėjimo laikotarpiu be Probacijos tarnybos žinios neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms, nevartoti alkoholio bei psichiką veikiančių vaistų, sumokėti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą beveik 565 eurus.

Tačiau šis nuosprendis buvo apskųstas. Skundą nagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas iš Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžio pašalino draudimą E. Daktarui vienerius metus vartoti alkoholį ir psichiką veikiančias medžiagas. Esą šių įtakos jo elgesiui 2014-ųjų gegužės 11-osios naktį minėtame Vilniaus klube „Absento fėjos“, kuris teisiškai įvertintas kaip viešosios tvarkos pažeidimas bei sveikatos sutrikdymas dėl chuliganiškų paskatų (muštynių metu E. Daktaras sulaužė nosį administratoriui, bandžiusiam ginti jo užpultą baro klientą), nenustatyta, nes mušeika buvo sulaikytas vėliau.

Įkvėptas šios pergalės E. Daktaras su savo advokatu dar bandė skųstis ir Aukščiausiajam Teismui, tačiau šis prieš mėnesį konstatavo, kad jis nuteistas pagrįstai.

Vilniaus miesto apylinkės teismo skirtos dvejų metų laisvės atėmimo bausmės E. Daktarui atidėjimas metams baigiasi šiemet birželio 22-ąją. Šis nuosprendis įsiteisėjo tik po praėjusių metų birželio 22-ąją paskelbto Vilniaus apygardos teismo sprendimo pašalinti iš jo draudimą vartoti alkoholį bei kitas psichiką veikiančias medžiagas. Taigi, jis dar keturis mėnesius bus po didinamuoju stiklu, rizikuodamas vėl paslydęs būti pasiųstas atlikti atidėtos bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks tevas toks sunus

Koks tevas toks sunus portretas
Kaip sakoma obuolys nuo obels netoli rieda...

Anonimas

Anonimas portretas
Teva reikia susaudyti ir nereiks mums jo islaikyti

Anonimas

Anonimas portretas
e.daktaras ---NORIU PAS TEVA !!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių