E. Čekanavičius iš valstybės prisiteisė kompensaciją

Vilniaus apygardos administracinis teismas nurodė pataisos namams ir Kalėjimų departamentui nepažeidinėti nuteistųjų teisių, nes valstybei vėliau reikia atlyginti žalą.

Teismas nustatė, kad valstybė nuteistajam Ervydui Čekanavičiui dėl Kybartų pataisos namų ir Kalėjimų departamento kaltės pažeidžiant jo teises turės atlyginti neturtinę 500 eurų žalą

Penktadienį priimta atskirąja nutartimi teismas kreipėsi į šias įstaigas nurodydamas padarytus pažeidimus, įpareigodamas imtis priemonių ir apie tai pranešti teismui, BNS pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Teismas atkreipė dėmesį, kad pareiškėjas daug kartų kreipėsi į pataisos namų vadovybę ir Kalėjimų departamentą dėl pažeidžiamų teisių. Pareiškėjo skundai dėl kalinimo sąlygų Kybartų pataisos namuose išnagrinėti, tačiau nenustatyta jokio jo teisių pažeidimo.

Bylą išnagrinėjusi teisėja Jolanta Malijauskienė atskirąja nutartimi atkreipė Kybartų pataisos namų ir Kalėjimų departamento dėmesį į nutartyje nurodytus pažeidimus, įpareigojo imtis priemonių, užtikrinančių Bausmių vykdymo kodekse nustatytų nuobaudų skyrimo taisyklių laikymąsi, ir per vieną mėnesį nuo nutarties gavimo dienos informuoti teismą apie priimtas priemones dėl nurodytų pažeidimų.

E. Čekanavičius prašė teismo priteisti iš Lietuvos valstybės 30 tūkst. neturtinei žalai atlyginti. Ją jis teigė patyręs dėl netinkamų kalinimo sąlygų, nepagrįstai sukeltų apribojimų ir skirtų nuobaudų trukmės, atsakingų institucijų nevykdomos efektyvios kontrolės, užtikrinančios, kad kalinimo sąlygos būtų tinkamos.

Teismas nusprendė iš dalies patenkinti skundą ir priteisti jam atlyginti 500 eurų neturtinę žalą. Nustatyta, kad pareiškėjas 22 paras laikytas kameros tipo patalpoje, nors joje laikomi asmenys, kuriems paskirtos nuobaudos, o jam nuobauda nebuvo skirta.

Tuo laikotarpiu E. Čekanavičiui buvo suvaržyta ir teisė susirašinėti, nusipirkti maisto, eiti į pasimatymus, skambinti artimiesiems.

69 metų E. Čekanavičius atlieka bausmę už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus.

2012 metų gruodį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti kauniečiui 15 metų laisvės atėmimo bausmę. Ji skirta už seksualinį mažamečio berniuko prievartavimą, neteisėtą disponavimą narkotikais ir psichotropinėmis medžiagomis bei narkotikų davimą nepilnamečiui.

E. Čekanavičius nuteistas už tai, kad 2009 metų vasarą įsigijęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų apsvaigino jomis mažametį berniuką ir seksualiai jį prievartavo. Berniukas po nakties vyro bute rastas lauke ant suoliuko sunkiai besiorientuojantis aplinkoje.

Dėl su pedofilija susijusių nusikaltimą kaunietis nuteistas ir bausmę atlieka nebe pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Kai tikras pedofilas gauna kompensaciją iš valstybės,tai komentatoriai tyli,o kai patys išsigalvoja pedofiliją,tai komentarų šimtai.Ir kur nukeliausim Lietuvos žmonės šitaip besielgdami?

pilietis

pilietis portretas
Negaliu rašyt savo nuomonės apie jį, nes dar pasodins paskui.

Anonimas

Anonimas portretas
ir vel pideru pergale anksciau sedetu dabar kovotojas ir laimetojas
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių