Dyzelino pirkimo istorija policijos nesužavėjo

  • Teksto dydis:

Kauno rajono policija nepatikėjo įtartina dyzelino įsigijimo istorija – vyrui gresia administracinė atsakomybė.

Kauno rajono policija nepatikėjo įtartina dyzelino įsigijimo istorija – vyrui gresia administracinė atsakomybė.

Raudondvario policijos nuovados pareigūnai vakar per reidą Giraitės kaimo degalinėje, vilkikų stovėjimo aikštelėje, pastebėjo, kaip iš vilkiko „DAF“  į automobilio „VW Golf“ bagažinę kraunamos plastikinės talpyklos. Talpyklas į automobilį krovė „VW Golf“ vairuotojas. Paaiškėjo, kad jose buvo skystis, turintis dyzelino kvapą. Automobilio bagažinėje pareigūnai aptiko keturias 25 l talpos talpyklas.

Vairuotojo pasiteiravus, kur ir kokiomis aplinkybėmis jis įsigijo dyzeliną, jis pareigūnams papasakojo dyzelino įsigijimo „istoriją“. Esą jis dirba vienos Lietuvoje veikiančios įmonės vilkiko vairuotoju, su vilkiku „DAF“ važinėja po visą Europą. Balandžio 2 d. apie 11.30 val. sustojo Latvijoje, Bauskės miestelio degalinėje, kur prie jo priėjo nepažįstamas Latvijos pilietis, kito vilkiko vairuotojas, pasiūlęs pirkti dyzelino. Kadangi jis ir kiti šeimos nariai važinėja dyzeliniu automobiliu, todėl susidomėjo pasiūlymu. Už litrą dyzelino esą sutarė mokėti 80 euro centų. Tada degalinėje iš latvio vilkiko degalų bako ištraukė 100 l, 4 talpyklas su degalais vairuotojas prisitvirtino savo vairuojamo vilkiko apačioje, prie degalų bakų ir grįžo į Lietuvą. Kauno r., Giraitės degalinėje, į žmonai priklausančio automobilio „VW Golf“, bagažinę vyras susikrovė plastikines talpyklas su 100 l dyzelino ir tuo metu privažiavo policijos pareigūnai.

Apie tai, kad tokio kiekio dyzelino negalima laikyti ar gabenti, neturint tam reikiamų dokumentų, vyras teigė nežinąs, dėl to gailisi. Tačiau šis pasakojimas pareigūnų neįtikino. Vyro atžvilgiu pradėta administracinė byla, degalai paimti.


Šiame straipsnyje: dyzelinasGiraitėkuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių