Dviračių vagis patyrė gėdingą fiasko

Užkietėjęs dviračių vagis patyrė gėdingą fiasko, sutikęs savo kelyje Kauno centre gyvenančius tėvą ir sūnų. Jų pilietiškumas padėjo išaiškinti net dvi tą patį vakarą įvykdytas įžūlias vagystes.

Užkietėjęs dviračių vagis patyrė gėdingą fiasko, sutikęs savo kelyje Kauno centre gyvenančius tėvą ir sūnų. Jų pilietiškumas padėjo išaiškinti net dvi tą patį vakarą įvykdytas įžūlias vagystes.

Darbavosi prie prekybos centrų

Tą pavakarę turbūt ilgai prisimins ir du kauniečiai, per pusvalandį išgyvenę tikrą jausmų dramą, kai nerado prie prekybos centrų paliktų savo dviračių ir dar tą patį vakarą per stebuklą juos atgavę.

Vienas jų, atvažiavęs tėvo dviračiu "Panther" apsipirkti į prekybos centrą "Hyper Maxima", konstatavo vagystę po 20 minučių.

Tuo metu, kai jis skambino tėvui ir tarėsi, ką daryti, vagis jau buvo numynęs su grobiu iki "Akropolio". Ten pasistatė pavogtą dviratį po tiltu, vedančiu į "Žalgirio" areną. Ir jau sėlino prie dviračiams skirto stovo ties įeiga į "Akropolį" iš A.Mickevičiaus gatvės pusės. Jo taikiniu jau buvo tapęs kito kauniečio, prieš pusvalandį atvažiavusio apsipirkti į šį prekybos centrą, dviratis "Giant".

Pasidavė be kovos

Tuo metu, kai ilgapirštis replėmis kirpo "Giant" spyną, kuriuo šis buvo prirakintas prie stovo, pro šalį automobiliu važiavo sūnus ir tėvas. Supratę, kad jų akyse daromas nusikaltimas, jie nebuvo tokie abejingi, kaip atėjusieji tą pavakarę apsipirkti į "Hyper Maximą", nuo kurios įeigos prieš pusvalandį buvo pavogtas dviratis "Panther".

Tapę nusikaltimo liudytojais, sūnus ir tėvuas nenuvažiavo savo keliais. O pasekė vagį, sėdusį ant grobio, nuvažiavusį iki tilto į "Žalgirio" areną, ten pasiėmusį dar vieną dviratį ir su abiem pasileidusį dviračių taku palei Nemuną – Šančių link.

Netrukus sprunkantis ilgapirštis buvo aplenktas – iššokę iš automobilio ir į dviračių taką nusileidę persekiotojai jam užstojo kelią. O vienoje iš Kauno aukštųjų mokyklų besimokantis sūnus puolė jį fotografuoti mobiliuoju telefonu. To nesitikėjęs ilgapirštis pasidavė be kovos – metęs grobį, puolė viršun – į Karaliaus Mindaugo prospektą.

Policijai beliko viską įforminti

Kai dviračio "Giant" savininkas išėjo apsipirkęs iš "Akropolio", policija jau buvo gavusi pranešimą apie iš vagies atimtą grobį. Pareigūnams apie tai pranešė dvikovą su ilgapirščiu laimėję tėvas ir sūnus.

Tą patį vakarą "Giant" savininkas, įvertinęs savo apynaujį dviratį 400 eurų, jį atgavo, nes jis buvo žymėtas policijoje.

Tik apie valandą truko ir dviračio "Panther", pavogto prie "Hyper Maximos", savininkų stresas. Policijai atvykus įforminti vagystės, netrukus pareigūnams paskambino kolega ir pranešė apie iš vagies pilietiškų kauniečių perimtus du dviračius. Ir atsiuntė jų nuotraukas. "Panther" savininkas jose atpažino savąjį, kurį mintyse, jau greičiausiai buvo palaidojęs. Jis buvo įvertinęs pavogtą savo apynaujį dviratį 365 eurais. Ir taip pat dar tą patį vakarą atsiėmė jį iš policijos, nes dviratis buvo pažymėtas.

Prisipažino iš karto

Netrukus buvo surastas ir pats ilgapirštis. Persekiotojų padaryta jo nuotrauka buvo įdėta į Kauno policijos interneto svetainės "Nenustatytų asmenų, galimai padariusių nusikalstamas veikas" skyrelį. Ten ją pamatė ir atpažino vienas Kauno policijos pareigūnas, jau turėjęs tarnybinių reikalų su šiuo ilgapirščiu.

Taip nustatyta, kad nusikaltimo vietoje buvo demaskuotas ketvirtą dešimtį pradėjęs, ne kartą teistas I.S. iš Šančių. Jis prisipažino eilinį kartą apsivogęs, nes po akistatos su pilietiškais tėvu ir sūnumi buvo taip išgąsdintas, kad jau laukė pareigūnų kiekvieną minutę.

Niekur oficialiai nedirbančio I.S. bylą jau kitą savaitę planuojama perduoti teismui. Deja, pasak tėvo ir sūnaus pilietiškumo sužavėtų Kauno teisėsaugininkų, tokie sektini pavyzdžiai – dar nedažni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Drauge

Drauge portretas
Vogt tai moka...tik beda,kad daug nori.bet mazai gauni.ar pagauna,cha.Deja.jis nevagia.o pasiema kas ne vietoj padeta... .

R

R portretas
Lietuvoje ne kapitalizmas, o vergove. Uz grotu sodinti visus nieksus ir vagis.

teiseju kolegija

teiseju kolegija portretas
LIETUVOJE KAPITALIZMAS PARASYTA KONSTITUCIJOJE TODEL NERA PILIECIU YRA ZMONES TODEL JIE PAZEIDE KITO ASMENS TEISES NETEISETAI SEKE YTARIAMUS VAGYSTE KITUS ZMONES APRIBOJO JU TEISESI, JIE TUREJO TEISE TIKTAI PASKAMBINTI TEL 112
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių