Atversta šiurpi dviejų kauniečių nužudymo byla

Kauno apygardos teismas iš esmės pradėjo nagrinėti mįslingo nužudymo bylą. 23 metų Karolis Neoras kaltinamas nužudęs dvi vienišas kaunietes. Moterų kūnai iki šiol nerasti.

K.Neoras kaltinamas prieš pusantrų metų nužudęs dvi savo vienišas kaimynes – Kauno policininko motiną Nijolę Vaškevičienę ir ilgametę Kauno prekybos organizacijų valdybos vadovę Valeriją Urmonienę. Neatmetama, kad nužudytųjų kūnai gali būti sukapoti ir išmėtyti po visą Lietuvą.

Be nužudymų, K.Neoras kaltinamas ir asmens dokumento pagrobimu, fizinio asmens dokumento sugadinimu, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės įgijimu.

„Ne“, – kartojo kaltinamasis, atsakydamas į teismo klausimus, ar prisipažįsta kaltu dėl jam inkriminuojamų nusikaltimų. K.Neoras atsisakė liudyti teisme ir pareiškė kalbėsiąs tik per baigiamąsias kalbas.

Teisme liudijusiai V.Urmonienės dukterėčiai įsirėžė K.Neoro pasakyta frazė, kuomet jau po nusikaltimo su juo susitiko tetos bute įrodymų patikrinimo metu.

„Aš labai prašiau, kad jis atiduotų man kūną, o jis atsakė, kad gaila, jog taip įvyko, tačiau jis neatsimena, kur padėjo kūnus“, – teisme pasakojo Jolita Zovienė.

Moteris pažinojo kaltinamąjį, kadangi jis buvo nužudytos tetos sodo kaimynas. Dukterėčia tikino su teta V.Urmoniene buvusios labai artimos, dažnai kalbėdavusios telefonu, matydavosi.

Pernai sausio 26 dieną dukterėčia tikina pasigedusi tetos, kai pastaroji neatsakė telefonu. Nuvyko pas tetą į namus Maironio g., tačiau susidarė įspūdis, kad ji tik ką išėjusi.

Jau kitą dieną V.Urmonienės dukterėčia, vedama blogos nuojautos, išdrįso užeiti į tetos butą. Į akis krito tai, kad tetos laikytas katinas buvo uždarytas miegamajame, vonioje nebuvo nei vieno rankšluosčio, viena tetos šlepetė „Crocs“ buvo padėta drabužių spintoje prie rankinių. Šito V.Urmonienės namuose dukterėčia nebuvo regėjusi.

J.Zovienė atkreipė dėmesį ir į tai, kad ant palangės buvo padėtas „Kauno dienos“ numeris su pradėtu spręsti kryžiažodžiu. Ant laikraščio buvo parašytas telefono numeris. Paskambinus atsiliepė K.Neoras. Jis paprašė perduoti V.Urmonienei, kad pasodintas tujas prie sodo ribos išsikas pavasarį. Tuo metu nužudytosios dukterėčia tos detalės nesureikšmino.

V.Urmonienės namuose dukterėčia pasigedo brangių papuošalų, pinigų. Ji pateikė teismui civilinį ieškinį – per 8 tūkst. eurų turtinės žalos ir 150 tūkst. neturtinės.

Kitos nužudytos moters sūnus Andrius Vaškevičius teismo prašo 100 tūkst eurų neturtinės žalos atlyginimui ir 290 eurų turtinei žalai atlyginti. A.Vaškevičius teisme liudijo, kad paprastai kartą per mėnesį atvykdavo pas mamą surinkti komunalinių mokesčių lapelius, kuriuos apmokėdavo. Paprastai tai darydavo mėnesio pabaigoje.

Praėjusių metų sausio pabaigoje A,Vaškevičius lyg tyčia neatvyko. Jau vėliau jį susirado kolegos ir pranešė, kad mama gali būti nužudyta. Šiukšlių konteineryje Maironio g. buvo rasta sukarpyta N.Vaškevičienės asmens tapatybės kortelė.

Į butą N.Vaškevičienės sūnus pirmą kartą pateko kartu su policijos pareigūnais, nes jau kurį laiką negalėjo susisiekti su mama. Atidarius duris, iškart ant vienų iš jų buvo pastebėtos kraujo dėmės. Tarp daugybės maišų, kuriuose – prasmirdę drabužiai, rasta ir krauju ištepta vandens maišytuvo rankenėlė. Bute buvo netvarka. Drabužiai išimti iš spintų.

Sūnus pasigedo ir mamos turėtų 290 eurų. A.Vaškevičius taip pat atkreipė dėmesį, kad vonios kambaryje nebuvo nei vieno rankšluosčio.

Teisėsaugos duomenimis, N.Vaškevičienė galėjo būti nužudyta sausio 23 dieną. Moteris buvo K.Neoro kaimynė. Jokių įsilaužimo žymių į butą nebuvo.

Vienintelis šias nužudytas moteris siejantis dalykas buvo K.Neoro kaimynystė. V.Urmonienės bute durys taip pat buvo be įsilaužimo žymių.

Vis dėl to K.Neoro advokatas Ričardas Girdžiušas abejoja ikiteisminio tyrimo pareigūnų surinktais įrodymais. Gynėjas teigia, kad turėtų būti atsižvelgta į jo ginamojo sveikatos būklę. Nors ekspertai pateikė išvadą, kad K.Neoras yra pakaltinamas, tačiau advokatas užsimena, kad klientas turi kitų sveikatos sutrikimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

psichologas

psichologas portretas
Sako kad jis psichiškai sveikas,tačiau jo veidas rodo kad jis turi nukripimų nuo sveikos psichikos ir yra labai didelis aferistas,melagis.Juo tikėti ką sako negalima.Jis yra lygonis ,privalo būti pakaltinamas.Matys jis pats kažkokią traumą yra pergyvenes,tačiau teisės žūdyti kitus, jis neturi teisės.Daug žmonių yra psichiškai traumuojami Lietuvoje , prasideda nuo mokyklos suolo.Visose institucijose Lietuvoje žeminamas ,traumuojamas žmogus,todėl tokie dalykai dedasi,manau, jų daugės,tačiau blogai, kad kerštui pasirenka nieko nekaltus ,silpnus piliečius tam.Keršikyte tiem ,kurie atsakingi ir kalti dėl tautos tokio gyvenimo.

kaunietis

kaunietis portretas
Ieškokite kūnų sode prie tujų ,ar tai prie jo tvoros ,kur toje puseje buvo tujos,jam jos nepatiko ,todėl gali būti keršto požymis.Manau kad jo sodas todel ir buvo parduotas.

lione

lione portretas
vien jo nuotrauka brr siurpuli kelia.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių