Diplomą įsigijo Gariūnų turguje

  • Teksto dydis:

Bandymas apsimesti vienos Kauno mokyklos absolventu Kalėjimų departamento pareigūnui įsimins ilgam. Nuo baudžiamosios atsakomybės jis atleistas tik pagal laidavimą.

Kalėjimų departamento Imuniteto skyrius gavo informacijos, kad Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos (PN-AK) pareigūnas galėjo būti neteisėtai paskirtas eiti pareigas, nes pasinaudojo suklastotu aukštojo mokslo diplomu.

Paaiškėjo, kad pareigūnas R.P. buvo pateikęs Kauno aukštesniosios technikos mokyklos aukštesniojo mokslo diplomą, kuriame pažymėta, kad 2007 m. jis joje baigė  Automobilių remonto ir techninės priežiūros specializacijos kursą. Tačiau Kauno aukštesniosios technikos mokyklos pavadinimas nuo 2002 m. buvo pakeistas į Kauno technikos kolegijos pavadinimą, šios įstaigos išduodami diplomai buvo ne aukštesniojo, bet aukštojo mokslo. O blankai diplomams 2007-aisiais jau buvo naudojami kitokie.

Pretendentams, siekiantiems eiti Pravieniškių PN-AK Apsaugos ir priežiūros skyriaus kontrolės ir praleidimų punkto pamainos viršininko pareigas būtina turėti ne žemesnį kaip aukštąjį neuniversitetinį arba aukštesnįjį išsilavinimą. Neturint tokio išsilavinimo eiti šias pareigas paskyrimas yra negalimas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad R.P., neturėdamas atitinkamo išsilavinimo ir siekdamas eiti šias pareigas, Gariūnų turguje iš nenustatytos tapatybės asmens įgijo suklastotą Kauno aukštesniosios technikos mokyklos aukštesniojo mokslo diplomą ir jį panaudojo.

Surinkus pakankamai kaltę pagrindžiančių įrodymų, byla perduota ikiteisminį tyrimą kontroliuojančiam prokurorui. Ikiteisminis tyrimas praėjusį mėnesį prokuroro nutarimu nutrauktas, o R.P. atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Pareigūnas yra atleistas iš pareigų.


Šiame straipsnyje: diplomasgariūnainusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

bro

bro portretas
kam arkliui diplomas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių