Detektyvas Kauno darželyje: policija aiškinasi, kaip lūžo vaiko ranka

Kauno policija tiria, kokiomis aplinkybėmis darželyje buvo sužalotas ar susižalojo mažametis vaikas.

Praėjusio pirmadienio vidurdienį į Kauno lopšelį darželį Parko g. atvykęs 31-erių vyras rado savo mažametį sūnų su sužalota ranka.

Vaikas dėl kairės rankos lūžimo, suteikus medikų pagalbą, gydomas ambulatoriškai. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Vaikų darželio "Lakštutė" direktorė Ilona Mačionienė labiau linkusi šį incidentą vadinti nelaimingu atsitikimu. Pasak direktorės, vaikai buvo lauke, prižiūrimi auklėtojos. Auklėtoja matė, kaip 3,5 metukų mažylis ėmė lipti vaikų žaidimų aikštelėje stovėjusia sienele.

"Berniukui lipant nuslydo kojytė ir jis krito", – nelaimės aplinkybes šiandien papasakojo I.Mačionienė.

Administracija skambino susižeidusio berniuko mamai. Kadangi su ja susisiekti nepavyko, apie nelaimę buvo pranešta berniuko tėvui. 

"Mes vaiką atidavėme tėvui ir jis nusivežė į ligoninę", – dėstė direktorė.

Darželio vadovė sakė, kad vėliau tėvas sugrįžo į darželį, paprašė parodyti vietą, kur įvyko nelaimė, ir papasakoti apie įvykį. Po to darželio administracijos laukė akibrokštas.

"Jis pareikalavo atlyginti žalą. Prašė 5 tūkst.eurų, o jei nebus atlyginta žala, tai sakė, kad kreipsis į teismą", – jaudulio neslėpė I.Mačionienė.

Tėvas esą išreiškė pageidavimą, kad tą dieną dirbusi auklėtoja būtų atleista iš darbo.

"Bandėme išsiaiškinti su berniuko tėvu. Atsiprašėme, siūlėme pagalbą, tačiau jis reikalavo pinigų", – tęsė direktorė.

Greičiausiai dėl savo prašymo tėvas neskubėjo pranešti pareigūnams apie darželyje įvykusį incidentą ir kreipėsi tik tada, kai direktorė atsisakė mokėti prašomą sumą.

Darželyje „Lakštutė“ dėl įvykusios nelaimės vyksta vidinis patikrinimas. Apie tai informuotas ir darželio steigėjas Kauno savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius.

„Tėvai, palikę savo vaiką darželyje, tikisi, kad jis bus saugus, sveikas ir laimingas. Vidinio patikrinimo išvados bus įvertintos ir pateiktos visiems darželiams kaip prevencinės priemonės“, – situaciją vertino Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Virginijus Mažeika.

Karstynės, nuo kurių nukrito vaikas, buvo pastatytos prieš 7 metus. Jos yra sertifikuotos ir tinkamos naudotis darželinio amžiaus vaikams.

Tokios karstynės statomos ir vaikų žaidimų aikštelėse mieste.   


Šiame straipsnyje: kauno darželiaisužalojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Beraštis

Beraštis portretas
Tėveli, kiek klasių baigei, kad net rašyti nemoki? Bet va- reketuoti puikiai!

kolega

kolega portretas
Visiskas nekvalifikuotas , neatsakingas darbas pedagogu. Pagalba nesuteikta, vaikui nepasirupinta tinkamai ,svietimas turetu atsizvelkt i toki ju darba bei priimt sprendimus , kad valstybinei ystaigoj dirbtu tinkamai apmokiti pedagogai. Atsakomybe turi nesti ir darzelio direktore kuri dankste yviki . O teveliam atlyginta zala bei viesai atsiprasyta. Liudna skaityti komentarus zmoniu kurie dar kisa tevus greiciausiai tai paciu darbuotuoju aplinkos zmoniu ratas kurie venge atsakomybes ir elgesi tikrai kaip ne turetu elgtis tokios ystaigos darbuotojai.

?

? portretas
Aukletoja kalta, kad vaikas nuo supyniu nemokejo nulipti?! Vargsas vaikas toki teva turedamas...:(
VISI KOMENTARAI 76

Galerijos

Daugiau straipsnių