Dėl kūdikio mirties nuteista slaugytoja teisme nepasirodė

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kauno apygardos teisme ketino apeliacine tvarka nagrinėti už neatsargų 11 mėnesių kūdikio gyvybės atėmimą nuteistos Kauno klinikinės ligoninės slaugytojos Valdarezos Beleškienės bylą.

Trečiadienį Kauno apygardos teisme ketino apeliacine tvarka nagrinėti už neatsargų 11 mėnesių kūdikio gyvybės atėmimą nuteistos Kauno klinikinės ligoninės slaugytojos Valdarezos Beleškienės bylą.

Nuosprendį apskundė nuteistoji, nesutikusi su Kauno apylinkės teismo paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausme jos vykdymą atidedant dvejiem metams ir draudimu dvejus metus dirbti medicinos ir gydymo įstaigose. Tačiau pradėti nagrinėti bylos trečiadienį nepavyko – į posėdį neatvyko nuteistoji ir jos gynėjai, vienam jų pateikus prašymą posėdį atidėti dėl užimtumo. Kitas posėdis numatytas spalio 15 dieną.

V.Beleškienė kaltinta neatsargiu mažamečio gyvybės atėmimu, pažeidžiant teisės aktų nustatytas specialias elgesio saugumo taisykles, ir tarnybos pareigų neatlikimu. Bylos duomenimis, ji supainiojo vaistus ir vietoj gliukozės 11 mėnesių kūdikiui suleido kalio tirpalo, nuo ko šis mirė.

Pirmosios instancijos teismo nuosprendyje teigiama, kad V.Beleškienės kaltė visiškai įrodyta nukentėjusiosios – mirusio kūdikio motinos – bei gydytojų parodymais, specialistų išvada.

Teismas atmetė staigios kūdikio mirties sindromo, fibroelastozės ar įgimtų širdies sutrikimų versijas, kurias kaip galimas priežastis, kodėl kūdikis mirė, įvardijo ligoninė.

Atsižvelgiant į tai, kad V.Beleškienė teisiama pirmą kartą, nėra linkusi nusikalsti, turi sveikatos problemų bei tai, kad sankcijoje nenumatyta kitos bausmės kaip laisvės atėmimas, jai buvo paskirta laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas atidėtas.

Slaugytojos gynėjai pirmosios instancijos teismo posėdžiuose abejojo specialistų išvados teisingumu, prašė tyrimą atlikti iš naujo. Jie teigė, kad iki paskelbiant nuosprendį nebuvo iki galo panaikinti prieštaravimai išvadose ir parodymuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargšė med sesuo

Vargšė med sesuo portretas
Čia tragedija abiems pusėms,bet žmogus klystantis,deja...uzuojauta abiems bet teisti griežtai negalima....

x

x portretas
Kaip dar ji drista apeliacijas duot? Cia tik tevai gali but nepatenkinti, bet jei saunus zmones, susitaike su duota bausme. O ko jai ieskot?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių