Košmaras Garliavoje: žmones pažadino griūvantis namas

Kauno rajone naktį žmones iš lovų išvertė griūvanti kotedžo priestato mūrinė siena. Gyventojus teko evakuoti. Įvykio vietoje budėjo gelbėtojai, nes priestatas galėjo bet kada sugriūti.

Kauno ugniagesiai naktį, apie 3.15 val., gavo pranešimą, jog Garliavoje, Žemojoje g. 6, griūna dviejų aukštų mūrinis pastatas. Atvykus į vietą paaiškėjo, kad nuo sienos atitrūko priestatas.

Iš namo evakuoti penki žmonės, tačiau po pastato apžiūros jiems leista grįžti į namus. Iš mūrinės verandos evakuoti dar trys žmonės, jie išvyko pas pažįstamus. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, namas aptvertas STOP juosta, atjungti dujų bei elektros įvadai. Specialistai budėjo iki paryčių.

„Neišlaikė tos verandos, to priestato, pamatai, nes jie buvo atkasti – žmonės norėjo apsišiltinti pamatus ir atitrūko nuo pagrindinio pastato“, – antradienį sakė Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė.

Pasak jos, su priestatu nugriuvo ir dalis galinės sienos.

„Nugriuvo pagrindinis ir vienintelis įėjimas į tą namą, – komentavo Garliavos seniūnė. – Gyventojai į seniūniją dėl reikalingos technikos nesikreipė, nes sakė, kad statybininkai, kurie vykdė darbus, patys viską turi. Tačiau jei reikės kokios nors pagalbos, padėsime“.

Nugriuvus antrą namo aukštą siekiančiam priestatui, šeimai į namus teko lipti kopėčiomis pro langą. Šeimininkė apie įvykusią nelaimę kalbėti nepanoro, o jos vyras išskubėjo pirkti naujų durų, kad į namus nepūstų vėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikrai

tikrai portretas
Ar buvo gautas leidimas statyti priestatą. Tikrai, daugiabučiuose kas ką nori - tą ir daro. Kaip buvo jau komentuota, griaunamos net kapitalinės sienos, šiltinamos grindys, keičiami radijatoriai. Tai kaip negrius.

siulau

siulau portretas
Bausti didieliom sumom tos,kurie daugiabusiose griauna,lauza visas pertvaros,kartais ir atramines sienos,nemastydami apie pasekmes,keicia radiatorius ir dar daug ka,isbalansojant viso namo sildymo sistema.Nemanau. kad gauna leidimus,o jei gauna, tai labai galima abejoti isduodanciu kompetencija.
Anonimas portretas
Įdomu, ar pamatai buvo šiltinami pagal techninį projektą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių