Kaune degė uždarytų vaikų namų pastatas

Ketvirtadienį Kaune užsidegė nebenaudojamas buvusių „Atžalyno“ vaikų namų pastatas.

Savivaldybė žada atsižvelgti į incidentą ir nuo pernai kovo uždarytą pastatą saugoti labiau.

„Reaguodami į pastaruosius įvykius, svarstome imtis papildomų apsaugos priemonių, kad šis turtas Partizanų gatvėje būtų apsaugotas“, – BNS teigė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Kaip pranešė Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, pranešimas apie gaisrą Partizanų gatvėje esančiame pastate gautas apie 13 valandą. Paaiškėjo, kad degė antrajame pastato aukšte sukrautos šiukšlės ir sendaikčiai.

Per gaisrą išdegė apie 15 kvadratinių metrų pastato grindų, aprūko sienos.

Vaikų globos namai „Atžalynas“ uždaryti pernai metų kovą, kai čia gyvenę 42 vaikai iškraustyti į šeimynas septyniuose butuose.

Tuomet kalbėta, kad į šį pastatą būtų galima perkelti specialiąją mokyklą neįgaliesiems, jos auklėtiniai dabar mokosi Apuolės gatvėje. Prieš tai ketinta atlikti pastato ir patalpų remontą. Tačiau pastatas iki šiol stovi nenaudojamas.

Neįgaliesiems skirta mokykla – viena pagrindinių planuojamų alternatyvų.

G. Petrausko teigimu, plano įkurti čia mokyklą neįgaliesiems neatsisakyta, bet galutinio sprendimo nėra.

„Kol kas svarstome, kaip šis pastatas galėtų būti panaudotas optimaliausiai. Neįgaliesiems skirta mokykla – viena pagrindinių planuojamų alternatyvų. Jokie konkretūs sprendimai dar nepriimti, tačiau tikimės, kad greitai prie jų bus prieita“, – sakė jis.

Administracijos vadovas pripažino, kad pastatą šiuo metu niokoja vandalai.

Savivaldybės duomenimis, be vaikų namų „Atžalynas“, Kaune yra dar vienas panašus nenaudojamas pastatas – mokykla Šiaurės prospekte, ji uždaryta po reorganizacijos. Šiuo metu jau antrą kartą skelbiamas aukcionas šį pastatą parduoti.

Kitą savaitę Kauno miesto savivaldybės taryba svarstys dar kelių ugdymo įstaigų reorganizavimo planus. Paklaustas, ar gali po šios reorganizacijos atsirasti dar tuščių mokyklų pastatų, G. Petrauskas teigė, jog tai kol kas yra teorinė galimybė.

„Jei vis dėlto taip įvyks ir nerasime galimybių tuos pastatus pritaikyti visuomenės reikmėms, jie bus parduoti aukciono būdu“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

apta

apta portretas
tai kiek metu reikia galvoti ka daryti su pastatu jei valdininkai nesugalvoja tai vyti juos is darbo ir klausti visuomenes bus pigiau ir greiciau gyvas pavyzdys sanciu kareivines kiek metu valdininkai galvojo sprende ir kas is ju liko

NA NA

NA NA  portretas
čia Lietuva ,_____vaikų teisės apsauga , neturi kur apgyvendinti vaikų ,neturi lėšų nuomai butams neturi lėšų alkaniems vaikams ,bet kažkas galimai yra gavę užsakymą ,"žiūrim ką turim ",taip ir nyksta žmonės ir valstybė iš vidaus ,nes ją puolą savi ,,,,sėkmės ,kaip gyveni gerai ,_____kaip jautiesi ,_____ laimingai ,,,,

tai

tai portretas
ko gero uzsakomasis padegimas kaip ir visados nereikes moket uz nugriovima o valymo ikainiai mazesni o ir saugoti nereikes ir dar ,,,bus didesne tikimybe parduoti laisva sklypa 1 suviu 3/zuikiai/.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių