Iš degančio namo spėjo pasiimti tik vaikus ir dokumentus

Kūčių išvakarėse Lapių seniūnijos gyventojų Dianos ir Jono Simaškų šeimos namus nusiaubė gaisras. Iš degančio namo spėję išvesti vaikus ir išsinešti dokumentus, po gaisro Simaškos liko kaip stovi.

Užsiliepsnojo žaibiškai

Sodų bendrijoje "Šatijai" stūksantis pusiau karkasinis namas užsiliepsnojo žaibiškai. "Jau ruošėmės eiti miegoti – buvo apie 22.30 val. Nebuvo jokio garso, jokio dūmų kvapo, tik už lango pamačiau ryškią šviesą. Vyras išėjo į terasą pasižiūrėti ir puolė atgal šaukdamas, kad bėgtume laukan – karkasinė namo siena degė atvira liepsna", – prisiminė D.Simaškienė.

Nespėję pasiimti net šiltų drabužių, Simaškos su penkerių dukra ir keturiolikmečiu sūnumi jau stovėjo lauke. "Buvo labai baisu matyti liepsnose dingstantį namą, kurį patys rekonstravome, plėtėme, kuriame nuo gimimo augo mūsų dukra, – sunkiai tramdydama ašaras pasakojo moteris. – Atrodė, kad gaisrinės teko laukti labai ilgai. Nors paskui žmonės sakė, kad ji atvažiavo greitai – gal per dešimt minučių."

Atvykę ugniagesiai numalšino liepsnas, tačiau karkasinė Simaškų namo dalis jau buvo visiškai sudegusi, o mūrinėje dalyje gaisras pažeidė namo konstrukcijas. Dėl to statybos ekspertai pataria namo neremontuoti – jį griauti ir atstatyti nuo pamatų.

Kaltas sugedęs dūmtraukis

Simaškos guodžiasi tuo, kad gaisras kilo jiems dar nenuėjus miegoti. Kitu atveju nelaimės padariniai galėjo būti kur kas skaudesni. Po gaisro šeima laikinai buvo prisiglaudusi pas gimines, prieš keletą dienų jie išsinuomojo butą Kaune.

Vyras išėjo į terasą pasižiūrėti ir puolė atgal šaukdamas, kad bėgtume laukan.

Nedidelį sodo namelį, kurį vėliau išplėtė, prieš trylika metų Simaškos pirko už paskolą. Šeima kol kas yra grąžinusi ne visą paskolos sumą.

"Namą buvome apdraudę. Paėmus paskolą, namo draudimas buvo būtina sąlyga. Draudimo sąlygose buvo numatyta, kad, gaisro atveju, draudimo bendrovė metus laiko padengs buto nuomos išlaidas. Drausdamiesi negalėjome pagalvoti, kad to prireiks", – prisipažino J.Simaška.

Nuo gaisro nukentėjusi šeima sakė neįsivaizduojanti, kokią dalį į namą investuotų lėšų jie gali tikėtis atgauti iš draudimo. Kol kas gaisro padarytą žalą vertina nepriklausomi ekspertai.

Kaip informavo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vyriausiasis inspektorius Dainius Abalmasovas, labiausiai tikėtina gaisro priežastis – dūmtraukio gedimas: "Tai techninis gedimas. Negalėčiau teigti, kad dėl to kalti dūmtraukio gamintojai – jis galėjo susidėvėti ir laikui bėgant, tik žmonės galbūt to nebuvo pastebėję", – sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xcfvg

Xcfvg portretas
Manau jeigu apdraustas namas dega,vadinasi jis padegtas sąmoningai,nes tikisi gauti draudimą,matomai dideliai sumai buvo apdraustas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių