Smarve pagarsėjusioje gamykloje – gaisras

Antradienį Kauno regiono mechaninių biologinių atliekų apdorojimo (MBA) gamykloje kilo gaisras.

Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas apie tai, kad ties autostrada Kauno mieste, Ateities pl. 51B, dega mechaniniai įrenginiai.

Atliekų tvarkymo centro direktorius Kęstutis Balčiūnas iš pradžių teigė neturįs jokios informacijos apie gaisrą, nes administracija įsikūrusi kitoje vietoje. Jis sakė pasidomėsiąs apie situaciją ir tuomet pakomentuosiąs.

"Technika truputį užrūko. Savo jėgomis darbuotojai nelabai pasitikėjo, tad kvietėsi pagalbą. Bet susitvarkė", – vėliau pranešė K. Balčiūnas.

Jo žiniomis, žmonės nenukentėjo, o gaisro nuostolius įvertinti iš karto būtų sunku – jie tikslinami. "Daug kietų dalelių, dulkių, apsinešė, gal pagavo metalo, sukibirkščiavo ir gavosi taip", – apie nelaimės priežastis kalbėjo K. Balčiūnas.

Kauno ugniagesių atstovas teigė, kad gaisras greitai lokalizuotas, tačiau, anot jo, kiekvienas gaisras yra pavojingas, tuo labiau šis, nes aplink didžiuliai kiekiai šiukšlių.

Ugniagesių išplatintoje paros įvykių suvestinėje pateikiama daugiau detalių: skardiniame ceche degė biosklaidžios medžiagos vartytuvo „Bahus“ dyzelinio variklio skyrius. Išdegė variklio skyrius.

MBA gamykla vietos gyventojų keiksnota ne kartą. Portalas kauno.diena.lt yra rašęs, kad pavasarį atšilus orams iš MBA  sklidusi smarvė aplinkinius gyventojus varė iš namų, nors kai buvo statomas šis milijonus kainavęs objektas žadėta, kad aplinkiniai nepatirs jokių nepatogumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
maniau kad tas kanalizacijos kvapas paskutnį mėnesį vakarais ateina iš Marvelės valymo įrengimų... Jeigu net kitam gale miesto (Senamiesty) tenka užsidaryti langus, tai žiauru kaip visas miestas tapo šitos įmonės įkaitu. Girdėjau, kad jie ruošiasi statyti aukštą kaminą ir vistiek leis tą kvapą, vietoj to kad neutrlizuotų deginant ar pan.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių