Dar viena kūdikio nužudymo byla: savo dukrą uždusino antklode

Kauno apygardos teisme ketvirtadienį atversta dar viena byla, kurioje Prienų rajono gyventoja kaltinama pernai nužudžiusi savo naujagimį.

27-erių metų moteris teisiama už tai, kad tyčia nužudė bejėgiškos būklės mažametę dukrą. Ji naujagimės kūną paslėpė ir laikė savo namų lauko sandėliuke.

Prašyta bylą nagrinėti neviešai, motyvuojant tuo, kad moteris turi nepilnamečių vaikų. Prokuroras šiam prašymui motyvų teigė nematantis ir prašė jį atmesti. Tokios nuomonės laikėsi ir teisėjų kolegija, nusprendusi prašymo netenkinti.

Bylos duomenimis, pernai sausio pradžioje moteris pastojo. Žinodama, kad yra nėščia ir turėdama tikslą atsikratyti kūdikio, ji nuo artimųjų ir aplinkinių slėpė nėštumą – rengėsi laisvais rūbais.

Moteris dėl nėštumo į medikus nesikreipė, nėštumo metu vieną kartą lankydamasi pas medikus apie savo nėštumą jų ne tik neinformavo, bet ir slėpė.

Rugsėjį savo namų kambaryje Kauno rajone ji pasislėpusi nuo artimųjų pagimdė lovoje sveiką mergaitę ir ją pilnai užklojo antklode, dėl to naujagimė įvykio vietoje užduso.

Kaltinamoji teigė iš dalies pripažįstanti savo kaltę. Savo parodymus ji pageidavo duoti po liudytojų apklausos.

Kauno apygardos teisme nagrinėjamos dar kelios panašios bylos. Gegužės pradžioje teismas pradėjo nagrinėti savo naujagimio nužudymu kaltinamos jaunos moters iš Jonavos bylą.

Taip pat šiame teisme nagrinėjama Ilmos Bogovičienės, kaltinamos žiauriu savo sūnaus nužudymu, byla. Kaunietė kaltinama tyčia sistemiškai leidusi mažamečiam bejėgiškos būklės sūnui daugybinį skaičių injekcijų švirkštu į poodį ir tiesiogiai per kateterį į veną nenustatytą kiekį cheminės medžiagos formalino. Tai tapo jo mirties priežastimi.

Neseniai teismas penkeriems metams nelaisvės nuteisė Šakių rajono gyventoją, įmetusią savo vaiką į šulinį. Kūdikį išgelbėjo kaimynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laiminga saugi ir mylima moteris

laiminga saugi ir mylima moteris portretas
tokių dalykų nepadaro

Raimondas

Raimondas portretas
Negalima teisti moters.po gimdymo gali stogas nuvaziuoti.mes esam dalis gamtos....o gamtoje kaip ir pas zmones

Ramunė

Ramunė portretas
reikia teisti iki gyvos galvos už vaikų nužudymą motinas čia tokia mada amžinai išsiteisina
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių