Daktarų grupuotės veterano žudikas rastas negyvas

  • Teksto dydis:

Prie finišo artėjančioje Kauno mafijos veterano Virginijaus Silvestravičiaus nužudymo byloje – netikėtas posūkis. Trečiadienio vakarą paaiškėjo, kad nusižudė šiuo nusikaltimu kaltintas Algis Taškevičius.

Teisme nepasirodė

Lig šiol tvarkingai į šios bylos nagrinėjimą Kauno apygardos teisme vaikščiojęs tyčiniu V.Silvestravičiaus nužudymu kaltintas A. Taškevičius trečiadienį posėdyje nepasirodė.

A.Taškevičius pagaliau turėjo duoti parodymus. Tebuvo likę apklausti vieną jo paties prašytą papildomą liudytoją. Tačiau pasirodė tik šis ir teigė, kad nežino, kas galėjo nutikti teisiamajam, nes neatsiliepė A.Taškevičius telefonu ir jam. Todėl, norint pasitikslinti teismo posėdžio laiką ir vietą, teko skambinti A.Taškevičiaus žmonai. Ši viską pasakė teisingai.

Šie minėto liudytojo žodžiai po dešimties minučių pertraukos, kuri paskelbta bandant prisiskambinti pačiam A.Taškevičiui, jau skambėjo tragikomiškai. Nes per tą laiką teisiamasis perskambino iki tol jam neprisiskambinusiai savo advokatei ir ėmė teisintis supainiojęs posėdžio datą – manęs, kad jis ne trečiadienį. Ir atvykti į jį jau negalintis, nes yra Prienuose.

Paskambino pats

Iki paskelbiant šią pertrauką teismo proceso dalyviai jau buvo spėję šį tą nuveikti. Prokuroras jau buvo pasiūlęs skirti A.Taškevičiui už neatvykimą beveik 200 eurų baudą, teigdamas, kad šį sykį dar nesiryžta prašyti jį suimti.

Prokurorui pritarė ir V.Silvestravičiaus artimiesiems, pripažintiems šioje byloje nukentėjusiais, atstovaujantis advokatas.

Tik paties teisiamojo advokatė dar prašė su nuobaudomis neskubėti – esą slidu, gal išsikrovė jos ginamojo telefonas ir pan.

Teisėjui davus papildomas 10 minučių surasti A.Taškevičių, šis esą paskambino pats.  

Sulaikytas neblaivus

Kaip jau rašyta, buvęs Daktarų nusikalstamo susivienijimo narys V.Silvestravičius, tarp sėbrų turėjęs Virgelio pravardę, kurio tyčiniu nužudymu kaltinamas A.Taškevičius, buvo rastas negyvas užpernai, lapkričio 19-osios popietę, viename remontuojamame Kauno senamiesčio name. Kniūbsčia gulinčio velionio pakaušyje, smilkinyje ir kakle žiojėjo šautinės žaizdos.

Nušautojo nuo jaunystės laikų pažįstamas A.Taškevičius buvo sulaikytas už poros valandų – savo namuose Aleksote ir neblaivus. Iki tol į policijos akiratį nepatekusiam 55-erių A.Taškevičiui buvo nustatytas beveik vidutinis girtumas – 1,46 promilės. Tačiau jis tikino, kad vartojo alkoholį jau po tragedijos.

Sulaikant įtariamąjį, buvo paimtas ne tik legaliai jo laikytas pistoletas „Makarov“, kuriuo buvo nušautas 46-erių V.Silvestravičius, bet „CZ 92“, kurį A.Taškevičius taip pat buvo įsigijęs savigynos tikslais.

Grėsė ilgi metai nelaisvės

A.Taškevičiaus versiją, kad tai buvo būtinoji gintis, sujaukė ekspertų išvados dėl nusikaltimo aplinkybių. Jų esmė – į V.Silvestravičių buvo šauta du kartus. Ir abu – į galvą.

Po šių ekspertų išvadų A.Taškevičius atsisakė ikiteisminio tyrimo pareigūnams duoti parodymus. Esą dar kartą papasakos, kaip viskas buvo, teisme.      

Nukentėjusiaisiais pripažinti V.Silvestravičiaus vaikai, tėvai bei sesuo pareiškė A.Taškevičiui solidžius ieškinius. Sūnus bei dukra prašo priteisti po 80 tūkst. eurų, tėvai – po 60 tūkst., sesuo – 40 tūkst. Už tyčinį nužudymą jam grėsė laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

V.Silvestravičius taip pat buvo teistas už ne vieną nužudymą. Šie buvo atskleisti tik pradėjus triuškinti Daktarų gaują – tada, kai kai kurie jos nariai pradėjo bendradarbiauti su teisėsauga.


PAGALBOS TELEFONAI:

Psichologinės pagalbos tarnyba

Telefono numeris

Darbo laikas

Jaunimo linija*
Budi savanoriai konsultantai

8 800 28888

I-VII
visą parą

 

Vaikų linija*

Budi savanoriai konsultantai, profesionalai

116 111

I-VII
11:00 - 21:00

Vilties linija*

Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai

116 123

I-VII
visą parą

Pagalbos moterims linija*

Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 

8 800 66366

I-VII
visą parą

Linija Doverija*

(rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 

8 800 77277

 

II–VI

16.00–20.00

Krizių įveikimo centras*

Jeigu ieškote skubios psichologinės pagalbos, kviečiame kreiptis į specialistą jo budėjimo laiku. Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt). *Pirminė konsultacija nemokama, be išankstinės registracijos, amžiaus apribojimų nėra.

8 640 51555
 

I–V

16.00–20.00

VI

12.00–16.00)
 

Vaikų ir paauglių krizių intervencijos skyrius

(8-5) 275 75 64

I-VII
visą parą

*Skambučiai visais šiais numeriais yra nemokami. Skambučius apmoka LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija

 


 

PAGALBA INTERNETU:

Jaunimo linija

Emocinė parama teikiama jaunimui

Registruotis ir rašyti: www.jaunimolinija.lt/laiskai

atsako per 2 darbo dienas
 

Vaikų linija

Emocinė parama teikiama vaikams, paaugliams 

Registruotis ir rašyti: www.vaikulinija.lt

atsako per 2-3 darbo dienas

Vilties linija

pagalba teikiama suaugusiems

Rašyti svetainėje: paklausk.kpsc.lt/contact.php arba rašyti el. paštu: vilties.linija@gmail.com

atsako per 3 darbo dienas

Pagalbos moterims linija

Pagalba teikiama moterims ir merginoms

Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt
 

atsako per 3 darbo dienas

Psichologinės konsultacijos

internetu emigrantams Pagalbą teikia profesionalūs psichologai Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt 

Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt
 

atsako per 2 darbo dienas

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems

Pagalba teikiama nusižudžiusiųjų artimiesiems.

Savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Rašyti el. paštu:

laukiam@artimiems.lt

atsako per 2-3 darbo dienas


 

Papildoma informacija - www.klausau.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Kas per nevala tokį straipsnį gali parašyt, kur iš pradžių parašo, kad rastas negyvas, o po to tas pats "negyvas" teisiamasis paskambina žmonai, advokatei ir pasako, kad sumaišė teismo dienas... Kuri čia dalis autoriui prisisapnavo?

Anonimas

Anonimas portretas
Argi čia stebuklas , kad banditas nušovė banditą ir pats nusišovė. Suprato, kad pakliuvęs į lagerį ilgai negyvens. Čia gi 1990 metų aidai.

Keista

Keista portretas
Nesuprantu,taigi nušovė,ir dar neaišku dėl ko.žiaurų nusikaltėlį,kuris,kaip teigia spauda,ir pats žudė,plėšė.Tai reiktų tik džiaugtis.Kokie gali būti nusikaltėlio visų giminių ieškiniai?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių