Buvusiam advokatui – prokurorų kirtis

  • Teksto dydis:

Prokurorai siekia, kad buvęs advokatas Juzefas Kozubovskis būtų nuteistas ir dėl trukdymo jiems atlikti savo darbą.

Generalinė prokuratūra pranešė apeliacine tvarka apskundusi Kauno apygardos teismo nuosprendį, kuriuo buvęs Vilniaus advokatas J. Kozubovskis pripažintas kaltu dėl neteisėto informacijos rinkimo apie buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovą Kęstutį Jucevičių ir jam skirta bauda.

Apeliaciniame skunde prašoma J. Kozubovskį nuteisti ir dėl trukdymo prokurorui atlikti su baudžiamųjų bylų, kuriose šis asmuo turėjo interesą, tyrimu susijusias pareigas, piktnaudžiavimo organizavimo, neteisėto informacijos apie privatų kitų asmenų gyvenimą rinkimo, panaikinti atleidimą nuo baudžiamosios atsakomybės, priteisti civilinius ieškinius.

Taip pat prašoma sugriežtinti pirmosios instancijos teismo J. Kozubovskiui skirtą bausmę.

Apeliaciniu skundu taip pat prašoma pripažinti kalta ir nuteisti Renatą Labinaitę Bukinienę. Ji, kaip nurodyta kaltinamajam akte, J. Kozubovskio nurodymu irgi sekė buvusius FNTT vadovus.

Šių metų vasario 2 dieną Kauno apygardos teismas J. Kozubovskį pripažino kaltu dėl neteisėto informacijos rinkimo apie K. Jucevičių, jam skirta 1,9 tūkst. eurų bauda bei nurodyta sumokėti K. Jucevičiui 2 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Tuo pačiu nuosprendžiu teisininkas pripažintas neteisėtai rinkęs ir informaciją apie privatų buvusio FNTT direktoriaus pavaduotojo Šarūno Rameikio bei jo artimųjų gyvenimą, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės jis atleistas susitaikius su nukentėjusiais asmenimis.

J. Kozubovskis kaltintas ir nuo 2011 metų pabaigos iki 2014 metų vasaros pradžios neteisėtai rinkęs informaciją apie Europos Parlamento nario, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų, prokuroro ir kai kurių Lietuvos advokatų privatų gyvenimą.

Dėl šių nusikalstamų veikų vyras išteisintas.

Prokuratūra siekė įrodyti, kad J. Kozubovskis bei R. Labinaitė Bukinienė nuo 2013 metų gruodžio antros pusės iki 2014 metų birželio pradžios, kol buvo sulaikyti, neteisėtai rinko informaciją apie privatų tuometinio FNTT direktoriaus K. Jucevičiaus, vieno iš jo pavaduotojų bei jų artimųjų gyvenimą.

Pagal kaltinimus, nukentėjusieji slapta sekti, fotografuoti, filmuoti, daryti jų susitikimų garso įrašai.

R. Labinaitė Bukinienė teismo sprendimu dėl jai inkriminuotų nusikaltimų išteisinta.

Kauno apygardos teismo nuomone, moteris baudžiamojon atsakomybėn patraukta nepagrįstai. Byloje esantys duomenys patvirtino, kad kaltinamoji rinko informaciją apie viešus asmenis, tačiau, anot teismo, viešus asmenis sekti ir fotografuoti viešose vietose įstatymas nedraudžia.

J. Kozubovskis anksčiau teistas kartu su cigarečių kontrabandos karaliumi tituluojamu Viliumi Karaliumi ir jo bendrais. Teisėsaugos pareigūnai įtarė, kad J. Kozubovskis  kaip teisininkas galėjo padėti kontrabandininkams savo patarimais. 2005 metais nuosprendį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas nuosprendyje pažymėjo, kad J. Kozubovskio veiksmus galima būtų vertinti kaip advokato etikos pažeidimus, bet to negalima vertinti kaip nusikaltimo. Jis taip pat buvo teisiamas dėl neteisėto praturtėjimo, bet išteisintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau cia ne tiek kaltas advokatas

manau  cia  ne tiek  kaltas  advokatas portretas
kiek issigande prokurorai su FNTT-esniku jenerolu -jefreitorium , kad neatskleistu prokuroriniu aferu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių