Buvęs Kauno vicemeras pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį kaltu dėl piktnaudžiavimo pripažino buvusį Kauno socialdemokratų vicemerą Kęstutį Kriščiūną ir skyrė jam daugiau nei 20 tūkst. eurų baudą.

K. Kriščiūnas nuteistas už tai, kad, pasinaudojęs savo kaip vicemero įtaka, nurodė „Panemunės butų ūkio“ direktoriui Tomui Pilviniui suremontuoti partijos bendražygės visuomeninės padėjėjos butą iš savivaldybei pavaldžios bendrovės „Panemunės butų ūkis“ lėšų.

Kartu su K. Kriščiūnu nuteista ir Zita Zalagėnaitė, T. Pilvinis,  Seimo nario Mindaugo Puidoko tėvas Algimantas Puidokas ir „Panemunės butų ūkio“ darbuotojas Juozas Rauchas. Jiems taip pat buvo skirtos piniginės baudos. Ankstesniu nuosprendžiu visi asmenys buvo išteisinti.

Tačiau Apeliacinio teismo teisėjas Algimantas Valantinas mano, kad byloje pakanka įrodymų visus asmenis pripažinti kaltais.

„Tokiais veiksmais Kauno vicemeras pakenkė Kauno savivaldybės įvaizdžiui, tarybos autoritetui, diskreditavo vardą ir „Panemunės butų ūkį. Jis buvo pagrindinis visų nusikalstamų veikų iniciatorius“, – sakė teisėjas.

Teisėjas sakė, kad paskirtos bausmės yra griežtos, jos daug kartų didesnės už neteisėtu būdu gautą naudą, tokios baudos skirtos tam, kad asmenys suvoktų, jog neverta daryti tokių nusikaltimų.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

K K L medikai

K K L medikai  portretas
O , kaip del G.Abeciuno ir K.Grigonio atsakomybes del ju lengvabudiskai isvaistytu ligonines (K K L ) lesu ? Ar zinote kokiose skolose palikta viena is didziausiu Lietuvos ligoniniu , kokie vargani darbuotoju atlyginimai ?

Svajone

Svajone portretas
Nemalonu,nesmagu dziaugtis kito nelaime,linketi blogio...taciau dziugu,kad GAL pagaliau Lietuvoje,po truputi isigales TEISINGUMAS,DORYBE visais klausimais. Uz mela,sukciavimus,issvaistymus ir VISUS nusikaltimus reikia grieztai bausti. Pagaliau,kad nebutu geda pasaulyje pasisakyti,kad esi lietuvis,kad esi Lietuvos pilietis.

Puiku

Puiku portretas
O, Puidokas pagaliau gavo spyrį į subinę. Puiku
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių