Buvę savivaldybės įmonės darbuotojai teistumo neatsikratė

  • Teksto dydis:

Apeliacinės instancijos teismas patvirtino, kad du buvę "Automobilių stovėjimo aikštelės" darbuotojai pagrįstai nuteisti už nemokamo parkavimo Kauno mieste leidimų klastojimą ir jų pardavimą.

Šiuo metu įstaigoje, kurios vienintelė dalininkė yra Kauno miesto savivaldybė, jau nebedirbantys vyriausiasis inžinierius S.S. ir technikos operatorius E.J.O. pernai gruodį Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu buvo pripažinti kaltais, teismas jiems skyrė atitinkamai 100 MGL (3 766 eurų) ir 60 MGL (2 259 eurų) dydžio baudas.

Šie du vyrai teismo buvo pripažinti kaltais dėl to, kad veikdami bendrininkų grupėje neteisėtai gamino ir realizavo leidimus, leidžiančius vairuotojams nemokamai statyti automobilius Kauno gatvėse ir aikštėse, kur už parkavimą buvo renkama vietinė rinkliava.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo surinkta įrodymų apie maždaug 40 neteisėtai išduotų leidimų. Juos įsigijo ne tik pavieniai asmenys, bet ir kai kurios bendrovės.

Tyrėjams pavyko nustatyti, kad už suklastotus leidimus buvo mokėta nuo 300 iki 1,2 tūkst. litų. Tuo metu oficialiai metinis automobilių statymo apmokestintose Kauno vietose leidimas kainavo 2,1 tūkst. litų.

"Nusikalstama veika buvo vykdoma 2012 m. pabaigoje – 2013 m. pradžioje. Atliktas VšĮ "Automobilių stovėjimo aikštelių" auditas atskleidė ir daugiau negerovių šioje įstaigoje. Tikimės, kad naujoji viešosios įstaigos vadovybė ir Kauno miesto savivaldybės atsakingi asmenys, atsižvelgdami į audito išvadas, ėmėsi teisės aktų pakeitimų, organizacinių ir visų kitų reikiamų prevencinių priemonių, siekiant, kad darbuotojai, matydami darbo organizavimo, apskaitos ir kontrolės spragas, nesusigundytų vykdyti neteisėtų ar net nusikalstamų veiksmų, ir analogiški atvejai šioje įstaigoje daugiau nepasikartos", – vylėsi Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Gintaras Eidukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Faktiškai visi valstybės tarnautojai turi būti paviešinami padare nusikaltimus.Kodėl juos dangsto žurnalistai?

Lina

Lina portretas
Sukciai nuteisti. Kodėl bijote viešinti pavardės?

pypenas

pypenas portretas
A.Puidoko mokykla......???????????
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių