Bliūkšta versija dėl Kauną sukrėtusio sprogimo užsakovo

Nors prokurorui pavyko nustatyti asmenį, kurį „Daktarų“ grupuotės smogikams priskiriamas Liutauras Brusokas įvardijo kaip sprogimo, sukrėtusio Kauną prieš beveik dvylika metų, užsakovą, mažai tikėtina, kad tai – tiesa. Šis prieš kelerius metus miręs, anot teisiamojo, buvęs pasiturintis verslininkas paskutiniais gyvenimo metais buvo įtrauktas į asmenų, neturinčių gyvenamosios vietos, apskaitą.

Per 12 metų – keturios mirtys

Pirmadienį toliau tęsiant šios bylos nagrinėjimą, patvirtinta, kad tais pačiais 2013-aisiais mirė ir dėl pasikėsinimo nužudyti kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu teisiamo L.Brusoko motina.

Kaip jau rašyta, prieš porą metų galimai dėl komplikacijų, kurias sukėlė tada patirti sužalojimai, vos 52-ejų metų mirė ir jo auka – verslininkas Piotras Krylovas.

Pirmadienį paaiškėjo, kad jau mirusi ir teismo medicinos ekspertė, konstatavusi, kokius sužalojimus tada nelaimėlis patyrė. Todėl į kitą teismo posėdį bus kviečiamas kažkas iš jos kolegų, kad galėtų atsakyti į L.Brusoko advokatui Artūrui Baužai kilusį klausimą, ar sprogimo epicentre atsidūręs kraujais paplūdęs P.Krylovas dar galėjo kurį laiką bandyti vaikščioti po namus ir net išeiti į kiemą, jeigu jam buvo lūžęs šeivikaulis? 

Vargas dėl turto

Netiki A.Bauža ir P.Krylovo našlės, pripažintos šioje byloje nukentėjusiąja, pareikštu ieškiniu dėl išpuolio metu suniokoto turto. Kaip jau rašyta, šis įvertintas beveik 19 tūkst. eurų. Dar 20 tūkst. eurų prašoma kaip moralinio atlygio.

Portalui kauno.diena.lt P.Krylovo našlė prasitarė, kad galvoja šiuos pinigus atiduoti kaip labdarą neįgaliems vaikams, kuriais ji su dukromis padeda rūpintis jau aštunti metai. Tačiau nors sprogimo epicentre atsidūręs šeimos turtas buvo suniokotas per porą minučių, įrodinėti, kad jis buvo, P.Krylovo našlei tenka jau ne vieną posėdį.

Pirmadienį ji pristatė teismui vyro deklaracijos Valstybinei mokesčių inspekcijai kopiją apie turėtus du brangius laikrodžius: vienas buvo auksinis, kitas – senovinis. Iki kito teismo posėdžio, L.Brusoko advokato prašymu, ketinama iš „Lietuvos draudimo“ išsireikalauti ir dokumentus – už ką tada nelaimėliams buvo sumokėtas apie 1600 eurų draudimas? P.Krylovo našlės patikinimo, kad tik už sugadintas grindis bei išdaužytą langą, nes tada buvo apdraustas tik pats pastatas, neužtenka.    

Vertė kaltę velioniui

Kaip jau rašyta, nusikaltimas, dėl kurio vėl prieš teismą stojo jau du kartus teistas L.Brusokas, sukrėtė Kauną 2005-ųjų pavasarį, kai balandžio 27-osios naktį į vieną Islandijos plento dviaukštį, kuriame vos prieš metus buvo įsikūrusi verslininko P.Krylovo šeima, auginusi dvi mažametes dukras, buvo įmestos dvi kovinės granatos F1.

Tik pernai vasarą konstatuota, kad biologiniai pėdsakai, rasti ant granatos žiedo, aptikto išpuolio vietoje, sutampa su vienos „Daktarų“ grupuotės „torpedos“ – 37-erių metų prieniškio L.Brusoko DNR.

Stojęs dėl šio išpuolio prieš teismą L.Brusokas nusikaltimo užsakovu įvardijo savo motinos pažįstamą Almantą Kaupą. „Pas mano motiną šis verslininkas atvažiuodavo konsultuotis dėl savo įmonės buhalterinių reikalų“, – teigė teisiamasis.

Atmintis grįžo su įkalčiais

Anot L.Brusoko, esą A.Kaupas pasiūlė jam tada vykti į Kauną. Čia jis susitiko su šiek tiek vyresniu asmeniu, kurį matė pirmą ir paskutinį kartą gyvenime.

Jiedu nuvykę prie vieno dviaukščio, kur bendrakeleivis jam padavė laužtuvą, kuriuo jis išdaužė vieno lango stiklą. Tada nepažįstamasis esą jam padavė granatą, bet jis šią grąžinęs, todėl nepažįstamasis ją įmetė į namą pats.

Tačiau L.Brusokas negalėjo paaiškinti, kodėl jo biologiniai pėdsakai aptikti ant įvykio vietoje rasto granatos žiedo, jeigu jis šio neištraukė? Ir kodėl nerasta jo bendrininko pėdsakų, jeigu ir šis, kaip ir jis, tada nemūvėjo pirštinių?

Ikiteisminio tyrimo metu L.Brusokas savo kaltės nepripažino. Atmintis jam grįžo tik po beveik dvylikos metų, stojus prieš teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.......

....... portretas
grizo viskas bumerangu!.......

klemenco

klemenco portretas
ka Lukai matai kaip nutinka gyvenime ir lazda gali issauti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių