Beveik mirtinai nusigėrę artimieji Kaune vaikui surengė egzekuciją

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kauno policija skubėjo gelbėti neblaivių artimųjų nemalonėn patekusio šešiamečio. Už tai, kad valgydamas jis išvertė ant žemės sausus pusryčius, tėvas ne tik nusuko jam ausį, bet ir sudavė puodeliu per galvą. O motina su močiute grasino, kad pasiskundus bus dar blogiau.

Apie viename Panemunės, A.Smetonos alėjos, daugiabutyje verkiančius vaikus buvo pranešta 15 val. 40 min. Skambino sunerimę kaimynai.

Atvykusi policija rado apsiverkusius šešerių bei septynerių metų brolius ir šių trejų metų sesutę bei neblaivius jų 36-erių metų tėvą, 31-erių motiną ir 59-erių močiutę. Girčiausia buvo pastaroji. Jai nustatyta beveik mirtina dozė – 4,55 promilės alkoholio. Vaikų motinai bei tėvui taip pat konstatuotas sunkus girtumas. Motinai – 3,93 promilės, tėvui – 3,21.

Pirminiais duomenimis, neblaivus tėvas smurtavo kitų savo mažamečių vaikų akivaizdoje prieš jaunesnį šešiametį sūnų. Pastarasis rastas sužalotu veidu, tačiau greitosios pagalbos medikų kviesti nereikėjo. 

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo. Neblaivūs suaugusieji uždaryti į areštinę. Mažamečiai perduoti giminaitei, kuri jau kelis mėnesius laikinai juos globojo. Prieš pernykštes Kalėdas, gavus anonimo pranešimą, mažamečių tėvai taip pat buvo rasti neblaivūs. Tačiau, anot Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistų, jie labai stengėsi pasikeisti ir po kelių mėnesių vaikai jiems buvo grąžinti.

Savaitgalio išpuolis prieš šešiametį, Vaiko teisių apsaugos skyriaus duomenimis, yra pirmasis šios į socialinės rizikos sąrašą įrašytos šeimos smurtas prieš vaikus. Anksčiau išgėrę tarpusavyje mušdavosi tik jų tėvai. Anot vaiko teisų specialistų, labiausiai girtaujanti šioje šeimoje – močiutė, kurios dviejų kambarių bute priversta glaustis jos sūnaus daugiavaikė šeima, vis labiau ir pati įjunkstanti į alkoholį. 


Šiame straipsnyje: smurtas prieš vaikus

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonei

nuomonei portretas
Anupraitis nevartojo alkoholio, bet visą šeimą iššaudė...

to Anonistei

 to Anonistei portretas
O tau padėjo? Niekada nelinkėk kitam to, ko pats nenorėtum, kad tau nutiktų.

Anonistei

Anonistei portretas
Užuojauta. Dabar jau aišku kodėl kiekvienam straipsnyj sieki palikt savo kvapą. Gal paprašyk kad kas išdulkintų, kalbama kad kitoms padeda.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių